Cardhu 11 Year Old – 2020 Special Releases

Cardhu 11 Year Old – Rare by Nature (reklame)

Cardhu 11 Year Old er en skotsk whisky på 56% Vol. Flasken er del i Diageo’s serie “2020 Special Releases”, der har tilnavnet “Rare by Nature“. Whiskyen er fremstillet af Cardhu Distillery, som ligger i Speyside området. Råspritten er destilleret i 2008. Den har modnet i mindst 11 år på en kombination af genbrugte fad, nye fad og ex-bourbon fad. Der er sendt et begrænset antal flasker på markedet af denne “Limited Edition”. Jeg har fået sponsoret denne sample til anmeldelse her på bloggen.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #250

Anmeldelse af Cardhu 11 Year Old

Næse:

Næsen mødes først af en fjern duft af søde æbler. Sødmen tiltager gradvist efter noget tid i glasset. Samtidig kommer en snert syrlige frugter frem. Der duftes nu grønne æbler, grønne druer, og en anelse citrusfrugter. Når whiskyen har stået nogle minutter bliver duften af egetræ tydeligere og tydeligere. Alkoholen mærkes i næsen, men er forkommer ikke sprittet. Vand kan med fordel tilsættes for at nedtone alkoholen. Frugtsødmen forstærkes an anelse når vandet tilsættes.

Cardhu 11 Year Old 2020 Special Releases - Sample

Cardhu 11 Year Old 2020 Special Releases – Sample

Palette:

De 56% Vol alkohol er også tydelige i smagen, og her kan vand også med fordel tilsættes. Mand smager straks sødmefulde frugter. Der smages modne æbler og meloner. Der er tydelig honningsødme i munden, når whiskyen drikkes. Der mærkes stærk sort peber på tungen, der varer ved længe. I baggrunden kommer langsomt en fin smag af mandler, peanuts og vanilje frem. De syrlige noter fra grønne æbler og citrusfrugter, der også var at finde i duften, kommer kun momentvis frem i smagen. Der ligger en fjern fornemmelse af egetræ i munden, der giver en smule bitter note.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne Speyside whisky. Der mærkes stadig sort peber på tungen. Egetræ er en del tydeligere i eftersmagen, end den var i smagen. Der mærkes en smule bitterhed i munden, og mynte mærkes en anelse på tungen, for hurtigt at forsvinde igen. Frugt- og honningsødme smages stadig, mens munden langsomt tørrer en anelse ud. Der mærkes varme fra alkohol og peber i mund of svælg.

Hvad siger producenten:

Clean, elegant and perfectly poised, this Cardhu was made in small batches and matured in refill casks, as well as new and ex-bourbon American oak, drawing out tones of floral sweetness and spicy intensity in a playful exchange between wood and whisky. ”

Konklusion:

Dette er en ganske glimrende whisky. Der er gode oplevelser for både næse og mund, hvor egetræ, peber, søde frugter, og citrusfrugter spiller fint sammen. Oplevelsen får et ekstra løft af den høje alkoholprocent. Man kan købe en flaske for omkring 850,- kroner, og der mener jeg aftapningen er fuldt ud konkurrencedygtig med andre i samme prisleje. Ganske som i 2019 Special Releases er Cardhu aftapningen en positiv overraskelse, man roligt kan købe. Konklusionen på denne anmeldelse af Cardhu 11 Year Old 2020 Special Releases er, at den er overraskende god, og endelig er en aftapning i serien, der er til at komme i nærheden af, både hvad angår pris og tilgængelighed.

4/5 (1)