Smokehead Sherry Bomb – Limited Edition

Smokehead Sherry Bomb – ex-oloroso fad

Smokehead Sherry Bomb er en skotsk whisky på 48% Vol. Ingen ved dog, hvem der er den egentlig producent, af denne Islay single malt whisky. Den er hældt på flaske af den uafhængige aftapper Ian Macleod Distillers. Vi ved dog, at den er fremstillet på et af de skotske destillerier på Islay, da den fremstår som “Islay Single Malt Scotch Whisky” på flasken. Denne udgave har udelukkende lagret på ex-oloroso sherry fad. Whiskyen er en “Limited Edition”, der kun er udgivet i et oplag på 18.000 flasker. Den kommer desuden ikke med aldersangivelse, og er ikke kølefiltreret.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #378

Anmeldelse af Smokehead Sherry Bomb

Næse:

Røg kommer op af glasset som det første. Der duftes tydelig røg, som man kender fra tørt pejse-brænde, der lige er blevet tændt. Der følges op med mineralske og maritime noter, hvor tankerne ledes i retning af hav og strand. Gradvist kommer sødme mere og mere frem i duften. Der duftes søde røde bær, som solbær og kirsebær. Kombinationen kan minde lidt om det man kender i sød pibetobak og røget kød. I baggrunden opfanges momentvis lidt mynte. Alkoholen opfanges, men den dominerer ikke.

Smokehead Sherry Bomb

Smokehead Sherry Bomb

Palette:

Røgen dominerer også i smagen som det første, som det næsten forventes i en Islay whisky. Sødmen fra solmodne røde bær fælger hurtigt op. Ligeledes mærkes også hurtigt lidt stærk chili og mynte på tungen, der dog ligeså hurtigt er væk igen. Efter et par nip til drammen bliver lidt salt og flintesten en anelse tydeligere. Sammen med lidt egetræ giver det en anelse tørhed i munden. Sødmen og røgen giver en fornemmelse i munden, som når man lige har spist røget skinke eller bacon. En let syrlighed opfanges momentvis i baggrunden. De 48% Vol. alkohol mærkes, og drammen kan nedvandes efter behov.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne whisky. De maritime og minealske noter dominerer i eftersmagen. Der mærkes salt på læberne, mens egetræ og flintesten tørrer munden ud. Lidt syrlige citrusfrugter ligger i baggrunden, der sammen med lidt bitterhed minder om revet skal fra en citron. Hele afslutningen pakkes ind i et fint lag af tydelig røg. Man sidder tilbage med lidt stærk chili på tungen og varme fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

“Indulge your senses with a peaty Smokehead that’s been boldly blasted by Oloroso sherry casks. Emerging full bodied, fruity & fierce, spicy & smooth. A whisky that’s more explosive than an armada cannonball.”

Konklusion:

Det er en glimrende udgave af Smokehead Ian Macleod Distillers her har sendt på markedet. Kan man lide klassiske noter, som man kender fra Islay, så er det sikkert valg. Der er røg, hav og styrke i både duft og smag. Dog er røgen måske en anelse mere tilbagetrukket i denne aftapning, end andre whiskyer i serien. Til gengæld får du en fin påvirkning fra sherry fadene, der er med til at tilføre lidt mere kompleksitet i drammen. Man kan købe en flaske for omkring 600,- kroner, men den kan være svær at finde på det danske marked. Konklusionen på denne anmeldelse af Smokehead Sherry Bomb er, at den på alle måder er en klassisk Islay whisky, og et sikkert hit til fans af røget whisky.

3/5 (1)