Tamnavulin Double Cask – Ex-bourbon og ex-sherry

Tamnavulin Double Cask – dobbelt modnet Speysider

Tamnavulin Double Cask er en skotsk whisky på 40% vol. Tamnavulin Distillery er et af de skotske destillerier i Speyside regionen. Som navnet antyder er whiskyen dobbelt modnet. Først har den modnet på amerikanske ex-bourbon fad, inden den har fået en afslutning på ex-sherry fad. Det fremgår ikke hvor laænge whiskyen har lagret på disse fad, og den kommer uden aldersangivelse. Whiskyen er kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #165

Anmeldelse af Tamnavulin Double Cask

Næse:

Det første som rammer næsen, er noget som minder om mint i duften. Langsomt kommer noter af tørret frugt som rosiner og søde dadler. Fra baggrunden kommer langsomt en aroma fra modne æbler. Efter nogle minutter i glasset kommer en svag fornemmelse og karamel og vanilje frem. Der er ikke nogen sprittet fornemmelse fra de 40% vol alkohol. Ligeledes er der et fjernt strejf af egetræ.

Tamnavulin Double Cask - Sample

Tamnavulin Double Cask – Sample

Palette:

Smagen er også præget af tørret frugt. Også her er det rosiner og dadler som er tydeligst. Ligeledes kommer smagen af modne æbler også frem efter et par nip til drammen. Karamel og vanilje fremkommer også, når man har smagt på denne Speyside single malt whisky et par gange. Kombinationen af sødme, karamel og vanilje leder tankerne hen i retning af mælke chokolade. Der er en snert af bitterhed på tungen. Heller ikke i paletten er alkoholen mærkbar.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne whisky. I begyndelsen er de mørke tørre frugter meget tydelige. Der smages igen dadler og rosiner. Denne smag aftager hurtigt, og nu bliver smagen af mælke chokolade mere dominerende, hvor der samtidig smages lidt karamel og vanilje. Der mærkes en let bitterhed på tungen, sammen med lidt peber, som for første gang giver lidt bid i drammen. Der er en svag varme i munden fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

“Tucked away on the edge of the River Livet, the skilled, time-served craftsmen and women at Tamnavulin Distillery have been creating our signature Speyside malt for over 50 years.”

Konklusion:

Dette er ikke nogen imponerende whisky. Smagen fejler sådan set ikke noget, men den er ikke synderligt kompleks, og tilbyder ikke de store udfordringer. Er man til en let-drikkelig whisky, hvor en flaske kan tømmes på en aften i godt selskab med vennerne, så er den sikker ganske glimrende. Hvis man er ude efter mere dybde, og en dram man bruger tid med, så skal man lede andre steder. Man kan købe en flaske for cirka 300,- kroner. Det er et fair pris-niveau, men jeg har smagt andre whiskyer i det prisleje, som faldt bedre i min smag. Derfor er jeg tilfreds med at det kun er en whisky sample på 3 cl. jeg har købt. Konklusionen på denne anmeldelse af Tamnavulin Double Cask er, at det er en let-drikkelig whisky, som ikke stiller de store krav.

3/5 (1)