Aberlour 10 Year Old – Double Cask Matured

Aberlour 10 Year Old – Ex-bourbon og ex-sherry fad

Aberlour 10 Year Old er en single malt whisky på 40% Vol. Den er fremstillet på Aberlour Distillery, der ligger i Speyside regionen i Skotland. Destilleriet er under ejerskab af Pernod Ricard. Whiskyen har lagret i 10 år på en kombination af ex-bourbon fad og ex-sherry fad. Disse ex-sherry fad har tidligere indeholdt Oloroso sherry. Whiskyen er desuden kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #274

Anmeldelse af Aberlour 10 Year Old

Næse:

Man rammes først af frugtsødme når man dufter til glasset. Det er sødme fra tørrede frugter som svesker og rosiner. Der kommer langsomt en fin duft af modne appelsiner frem. Kombinationen leder tankerne hen i retning af frisk pibe-tobak. I baggrunden fornemmes en smule vanilje og karamel. Efter nogle minutter i glasset kommer en smule duft af nødder fre. Der mærkes ikke alkohol i næsen fra denne skotske whisky.

Aberlour 10 Year Old - Miniature

Aberlour 10 Year Old – Miniature

Palette:

Smagen er også præget af de tørrede frugter, hvor svesker og rosiner er fremtrædende. Ligeledes kommer også en smag af solmodne appelsiner, som også var at finde i næsen. Efter et par nip til drammen kommer en fin honningsødme frem fra baggrunden. Der mærkes lidt stærke krydderier, som kanel og muskatnød, på tungen. Tankerne ledes hen i retning af jule-kage. Der mærkes en smule mint på tungespidsen. I baggrunden smages lidt vanilje og karamel. Der er en fjern fornemmelse af nødder og egetræ. De 40% vol alkohol mærkes ikke i smagen.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne single malt whisky. De søde appelsiner er stadig tydelige i smagen. Ligeledes er munden stadig dækket med sødme fra rosiner og honning. Smagen af egetræ kommer tydeligere frem. Der mærkes lidt bitterhed og syrlighed på tungen. Det minder om det man kender fra citron skal. Munden tørrer en smule ud til sidst, og man sidder tilbage med et minde om karamel.

Hvad siger producenten:

Matured in a combination of handselected traditional and sherry oak casks for a minimum of ten years, the mellowed spirits within are combined to deliver a balanced flavour. This whisky represents the very essence of Aberlour character.

Konklusion:

Dette er en ganske fornuftig whisky. Den er nem at drikke, men tilbyder stadig en ganske fornuftig oplevelse i både aroma, smag og eftersmag. Man kan købe en flaske for omkring 300,- kroner. Sammenligner man drammen med sin storebror Aberlour 12 Year Old, så er den absolut på højde med denne. Måske klarer den sig endda en smule bedre. Den viser lidt mere kant, og virker ikke så tynd i udtrykket, som dens storebror godt kan gøre. Konklusionen på denne anmeldelse af Aberlour 10 Year Old er, at det er glimrende whisky, som som viser mere tænder end 12 års udgaven.

3/5 (1)