Dalwhinnie 15 Year Old – en sprød Highland whisky

Dalwhinnie 15 Year Old – dessert på flaske

Dalwhinnie 15 year old er en skotsk whisky på 43% Vol. Denne whisky er fra Dalwhinnie Distillery i det skotske højland. Det betyder, at denne whisky er en såkaldt Highland single malt. Endvidere bør det nævnes at Dalwhinnie 15 Year Old er en af de seks whiskyer, der betegnes som “The Classic Malts of Scotland“. Whiskyen har lagret 15 år på ex-bourbon fad og er kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #8

Anmeldelse af Dalwhinnie 15 year old

Næse:

Det første, der rammer ens næse, når der duftes til denne whisky, er en fornemmelse af frugt. Sammen med den utrolige sødme, der kommer op fra glasset, så får denne whisky mig til at tænke på henkogte pærer og syltet frugt. Man aner også en anelse duft af vanilje, og en lille snert af karamel.

Dalwhinnie 15 Year Old

Dalwhinnie 15 Year Old

Palette:

Denne fine whisky har en god malt smag. Man kan tydeligt smage nødder og syltet frugt. Endvidere er der en god sødme, der kommer fra en smag af honning, i denne dram. Man aner også små nuancer af vanilje i smagen. Der en måske en lille undertone af røg, men slet ikke så meget at det påvirker smagen negativt. Den forkommer utroligt rund og blød.

Afslutning:

I afslutningen er der tydelig smag af nødder og mandler. Der er også en god honningsødme i eftermsagen. Når der er gået lidt tid, føles det lidt som om munden tører ud, hvilket egentlig ikke gør noget. Den har en relativt lang eftersmag, der efterlader whisky-drikkeren med en fornemmelse af frugt, blomster og urter.

Hvad siger producenten:

“Smooth, aromatic, heather and honey sweetness. Great chilled.”

Konklusion:

Syltede pærer, nødder, vanilje og honningsødme. Dette leder tankerne hen på dessert. Nærmere bestemt på desserten “Pærer Belle Helene”. Denne dram egner sig for øvrigt fint både som selvstændig dessert, men også til dessert. Hvis man skal sige lidt negativt om denne whisky, så kan den måske blive lidt for kvalmende efter min smag. Konklusionen på denne anmeldelse af Dalwhinnie 15 Year Old er, at den kan købes for mellem 300 kr. og 400 kr, og det er denne whisky helt sikkert værd.

3.6/5 (5)