Enghaven No. 1 – Single Malt Whisky

Enghaven No. 1 Single Malt Whisky – Den første fra destilleriet

Enghaven No. 1 Single Malt Whisky er en dansk whisky på 48,7% Vol. Whiskyen er produceret af Brænderiet Enghaven, beliggende i Jylland. Whiskyen er lagret på amerikanske ex-bourbon fad, som brænderiet efterfølgende har lagret rom på. Efter denne lagring er fadet sendt til Århus Bryghus, som så har lagret øllen Black Monster på fadet, inden denne single malt whisky endelig har lagret 4 år på det. Derfor er whiskyen at betragte som en single cask whisky. Whiskyen er destilleret i juni 2014 og flasket i oktober 2018, og er endvidere ikke kølefiltreret. Denne sample er købt på whiskymessen 2019.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #49

Anmeldelse af Enghaven No. 1 Single Malt

Næse:

Det første som rammer næsen er en tydelig sprittet aroma fra de 48,7% Vol alkohol. Man kan med fordel tilsætte en lille bitte smule vand, for at nedtone dette. Med lidt vand fornemmer man lidt maltsødme, og en smule moden frugt. Efter lidt tid i glasset kommer en snert egetræsnoter frem, og noget som minder lidt om mint i næsen. Man mærker ikke umiddelbart indflydelse fra hverken rom eller øl.

Enghaven No. 1 - Sample

Enghaven No. 1 – Sample

Palette:

Man smager først noget som minder lidt om frugt-vingummi. Det er en nærmest kunstig smag. Den drejer hurtigt over i en smag af overmodne blommer, som giver en form for sødme til paletten. I baggrunden kan man godt fornemme lidt mørk sukkersødme, som man kender det fra visse typer af rom. Alkoholen er igen meget markant i udtrykket, og også her kan man med fordel nedvande lidt. Når man nedvander kan man i baggrunden godt fornemme en smule egetræ fra fadet.

Afslutning:

Der er en kort eftersmag på drammen. Afslutningen er præget af en tydelig varme i munden fra alkoholen. Der er ikke de helt store smagsoplevelser at komme efter. Hvis man leder lidt kan man lige fornemme lidt sødme og en smule vanilje. Slutteligt kommer der en svag syrlighed på tungen.

Hvad siger producenten:

Hos Brænderiet Enghaven er vores ambition at levere whisky af danske kvalitetsråvarer med deltagelse i hele produktionsprocessen. Vi holder intenst øje med hver gylden dråbe, så du får de mest autentiske sanseoplevelser – fra du har flasken i hånden til du skænker op for dig og dit selskab.

Konklusion:

Lad det være sagt med det samme, at dette ikke er den store oplevelse. Det er en oplevelse som er mest præget af sprittet smag fra alkoholen. Hvis man nedvander en smule, kan man godt trække lidt oplevelse ud af den, men pas på ikke at tilsætte for meget, for så “drukner” den. Det eneste plus er den hurtigt skiftende smagsoplevelse, lige når man får drammen i munden. Det er en lidt spøjs fornemmelse at den skifter fra vingummi, og hurtigt over til en smag af blommer. Man kan købe en flaske for lige omkring 800,- kroner, og det er den absolut ikke værd. Der findes andre bedre dramme i det prisleje, også af de danske whiskyer. Konklusionen på denne anmeldelse af Enghaven No. 1 Single Malt er, at nu er den prøvet, men det er ikke en man vender tilbage til.

2.5/5 (2)