Glen Garioch Vintage 1997 – Flasket 2012

Glen Garioch Vintage 1997 – Den første efter genåbningen

Glen Garioch Vintage 1997 er en skotsk whisky på 56,7% vol. Whiskyen kommer fra Glen Garioch Distillery, der er et af Skotlands destillerier, som ligger i Highland området. Denne udgivelse er en del af den første produktion i 1997, efter destilleriet havde stået stille i et par år. Spritten blev destilleret 1997 og flasket i 2012. Flasken kommer uden aldersangivelse, men som man kan regne ud, så er den 14-15 år gammel. Whiskyen har lagret på first fill og genbrugte ex-bourbon fad. Whiskyen er endvidere ikke kølefiltreret, og er uden kunstig farve.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #158

Anmeldelse af Glen Garioch Vintage 1997

Næse:

Man dufter straks egetræ i glasset. Imponerende nok er den høje alkoholprocent på 56,7% vol. ikke det første der kommer næsen i møde. Man skal faktisk have næsen helt ned i glasset før alkoholen tager over, og brænder lidt. Lidt vand i glasset lukker dog op for andre aromaer. Med lidt vand tilsat, og nogle minutter i glasset, kommer fine toner af søde frugt og bær frem. Der er fornemmelse af nødder og vanilje over duften. Der er en kende “parfumeret” duft, som hænger lidt i glasset.

Glen Garioch Vintage 1997 - Sample

Glen Garioch Vintage 1997 – Sample

Palette:

Alkoholen er meget mere fremtrædende i smagen, og det er nødvendigt at give drammen en god slat vand, for at tage det meste alkohol-brænd. Herefter en smagen af vanilje meget tydelig. Når drammen er kommet lidt til sig selv i glasset, så åbnes op for fine søde bær, som minder lidt om en blanding af blåbær, solbør og kirsebær. Der er en lille snert af blå vindruer i baggrunden. Der mærkes en let bitterhed på tungen, ligesom lidt stærke krydderier også kommer frem i skotske whisky.

Afslutning:

Der er en lang afslutning på denne whisky. Afslutningen er præget af varme fra alkoholen. Først af smagen af de søde og modne bær tydelig. Dette aftager gradvist over i et mere bittert udtryk, hvor egetræ er meget tydelig. Man fornemmer lidt mint på tungespidsen, og lidt stærke krydderier midt på tungen. Langsomt bliver smagen af vanilje tydeligere, inden det forsvinder ud i en fornemmelse af chokolade, og tungen tørrer ud.

Hvad siger producenten:

“This vintage whisky has been selected from spirit distilled at the start up of production in 1997. Prior to this, the distillery had been silent for two years. To craft this small batch release, a combination of  1st and 2nd fill ex bourbon barrels were selected.”

Konklusion:

Her er tale om god whisky. Den høje alkoholprocent, de tydelige modne bær og god påvirkning fra fadene, gør denne dram til en glimrende oplevelse. Jeg købte denne whisky sample for 70,- kroner for 3 cl., og man kan købe en 70 cl. flaske for omkring 800,- kroner. Whiskyen er pengene værd. Man kan få en del whisky i det prisleje, og denne er fint konkurrencedygtig. Konklusionen på denne anmeldelse af Glen Garioch Vintage 1997 er, at vi kan være glade for, at destilleriet igen er begyndt at producere Highland whisky.

4/5 (1)