Glen Scotia Double Cask – Werther’s Original og Chai Latte

Glen Scotia Double Cask – Ex-bourbon og PX fad

Glen Scotia Double Cask er en skotsk whisky på 46% Vol. Whiskyen er produceret af Glen Scotia Distillery, beliggende i Campbeltown, Skotland, hvilket også gør whiskyen til en såkaldt Campbeltown single malt. Destilleriet er ejet af Loch Lomond Group. Whiskyen er uden aldersangivelse. Som navnet antyder har whiskyen lagret på to typer af fad. Den har lagret på first fill ex-bourbon fad og Pedro Ximenez (PX) sherry fad. Endvidere bør det nævnes at whiskyen ikke er kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #61

Anmeldelse af Glen Scotia Double Cask

Næse:

Karamel er det første man tænker på når man dufter til denne whisky. Endvidere opfanger man straks, at denne whisky har afsluttet sin lagring på et PX sherry fad. Der er en tydelig sherry-note i næsen. Man kan dufte mørke frugter, der tilfører en god tyngde og sødme i indtrykket. Jeg kommer til at tænke på kaffetypen Chai Latte, når jeg sætter næsen i glasset. Når man kommer lidt mere ind i whiskyen tilbyder den også et fint indtryk af træ, og noter af vanilje fra fadet. Man kan i baggrunden opfange små nuancer af nødder og mandler, der nærmest kan virke lidt marcipan-agtig. Man mærker ikke de 46% Vol. alkohol i duften.

Glen Scotia Double Cask

Glen Scotia Double Cask

Palette:

Modsat duften, så er det første man stifter bekendtskab med i smagen, de 46% Vol alkohol. Det giver en ret markant brændende fornemmelse på tungen. Smagen er også præget af god sødme og nuancer af moden frugt. Man opfanger også toner af mørk, tørret frugt som rosiner og svesker. I baggrunden fremkommer svage toner af træ og vanilje. Blandingen af disse smagsindtryk virker lidt som den man kender fra flødekarameller eller Weerther’s Original. Efter et par mundfulde opfanger man desværre en lille metallisk bi-smag, som antyder at der er ung whisky i flasken. Man kan med fordel tilsætte et par dråber vand for at nedtone alkoholen, men også åbne op for de ellers fine indtryk.

Afslutning:

Når man ikke nedvander whiskyen er afslutningen præget af en brændende fornemmelse af alkohol. Dette ændrer sig naturligvis efter man har tilsat et par dråber vand. Så tilbyder afslutningen fine krydderi-noter af peber og vanilje. Der opstår en vis form for syrlighed, med bitre undertoner, efter lidt tid. Det minder lidt om skallen fra citus-frugter. Slutteligt tørrer tungen en anelse ud. Afslutningen på drammen er hurtigt overstået.

Hvad siger producenten:

“Our Double Cask is matured in the finest first fill bourbon barrels before being finished for up to twelve months in Pedro Ximenez sherry casks producing this outstanding single malt whisky that provides the perfect balance of rich spicy fruits, overlaid with the characteristic sea spray and vanilla oak finish for which the house of Glen Scotia is famous.”

Konklusion:

Der er en formidabel og god duft på denne whisky. Desværre lever hverken smagen eller afslutningen op til dette. Ikke at det er decideret dårligt, men forventningerne er bare skruet op, efter det fine førstehåndsindtryk. Både smag og eftersmag er præget af alkohol, hvilket med fordel kan reduceres med et par dråber vand. Efter at flasken har været åbnet i noget tid, så bliver alkoholen også nedtonet, og man skal være mere sparsom med vand, hvis det overhovedet skal tilsættes. Dette åbner lidt mere op for whiskyen. Man kan købe en flaske for ca. 400,- kr. hvilket er et fornuftigt niveau. Er man syd for grænsen kan den jævnligt erhverves for under 300,- kroner, og så bør man klart købe den. Konklusionen på denne anmeldelse af Glen Scotia Double Cask er, smagsoplevelsen ikke lever op til duftoplevelsen, men den er stadig en fin dram.

3/5 (1)