Auchentoshan 12 Year Old – Triple Distilled

Auchentoshan 12 Year Old – Ex-bourbon og ex-oloroso

Auchentoshan 12 Year Old er en single malt whisky på 40% Vol. Whiskyen er fremstillet af Auchentoshan Distillery, der er et af Skotlands destillerier i Lowland regionen. Whiskyen er produceret ved brug af trippel destillering, hvilket ikke er sædvane for skotsk whisky. Denne udgave har lagret på amerikanske ex-bourbon fad og ex-oloroso sherry fad, inden de slutteligt mixes og aftappes efter 12 år. Whiskyen er fremstillet med brug af kølefiltrering.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #266

Anmeldelse af Auchentoshan 12 Year Old

Næse:

Først duftes en let sødme fra malten. I begyndelsen er duften meget diskret, men den lukker sig en smule op, efterhånden som drammen har stået nogle minutter i glasset. Der kommer en let honningsødme frem efter lidt tid. Samtidig fornemmes lidt friske frugter, som grønne æbler, og en snert af lime. Efter at have smagt på drammen, anes en smule vanilje og karamel i næsen. Man mærker ikke alkoholen.

Auchentoshan 12 Year Old - Miniature

Auchentoshan 12 Year Old – Miniature

Palette:

Man smager først honningsødme. Dette følges af en smule frugtsødme fra melon. Fra baggrunden kommer de friske frugter som grønne, umodne æbler og lime frem igen. Der anes en let bitter note, og kombinationen leder tankerne hen i retning af lime-skal. Der smages karamel og vanilje, og der anes ligeledes lidt egetræ. Der mærkes stærke krydderier i hals og svælg i denne Lowland whisky. Heller ikke i smagen mærkes de 40% vol alkohol.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på drammen. De syrlige, friske frugter dominerer først. Der gøres hurtigt plads til noter af hasselnødder, som tilføjer en smule bitterhed på tungen. Vanilje og karamel er tydeligere hen imod afslutningen. Oplevelsen afsluttes hurtigt, og man efterlades med et fjernt minde om rosiner, og en lidt tør egetræs smag i munden.

Hvad siger producenten:

“Every last drop of this spectacular Scotch is triple distilled then matured for over twelve years. Our Lowland Single Malt Whisky has the tempting aroma of toasted almonds, caramelised toffee and the signature smooth delicate Auchentoshan taste. An intriguing 12 year old whisky that’s Distilled Different.”

Konklusion:

Dette er en letdrikkelig og ukompliceret whisky. Kan man lide røget whisky, eller sherry-tunge dramme, så skal man lede andre steder. Er man derimod til whisky, der nærmest glider ned af sig selv, uden man skal tage stilling til duft og smag, så er dette den helt rette whisky. Den kan også anbefales til nybegyndere af skotsk single malt whisky. I sagens natur gør trippel destillering drammen lettere i sit udtryk, og dermed nemmere at drikke, ganske som man kender det fra whiskey fra Irlands destillerier. Man kan købe en flaske for cirka 350,- kroner. Jeg foretrækker mere tyngde, og vil med stor sansynlighed lægge mine penge et andet sted. Konklusionen på denne anmeldelse af Auchentoshan 12 Year Old er, at jeg ganske tilfreds med, at det kun er en miniature flaske jeg har købt.

2/5 (1)