Nc’nean Organic Single Malt – Batch 1

Nc’nean Organic Single Malt – The Rather Dignified

Nc’nean Organic Single Malt er en whisky på 46% vol. Whiskyen er produceret på Nc’nean Distillery, der et af Skotlands destillerier, der ligger i Highland distriktet. Whiskyen har lagret på en kombination af 35% ex-bourbon fad og  65% STR ex-rødvin fad. Rå-spritten er destilleret i april, maj og juli 2017 og er 100% økologisk. Aftapningen består af en kombination af følgende fad: 2017 / 67, 68, 69, 91, 93, 94, 95, 121, 122, 124, 177, 179, 208, 212. Disse fad er igen aftappet mellem den 27-8 og 4-9 2020, og har givet i alt 5040 flasker. Whiskyen kommer uden aldersangivelse, men er altså lige over tre år gammel. Dette er den første officielle aftapning, der er sat til salg på det globale marked. Flaskerne er sat til salg den 14-9-2020, og webshoppen melder udsolgt indenfor et døgn.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #240

Anmeldelse af Nc’nean Organic Single Malt

Næse:

Man dufter med det samme maltsødme når glasset kommer op til næsen. Langsomt følger frugtsødme efter. Der duftes modne ferskner, bær og æbler. En aroma af søde klementiner, som man kender det fra juletiden, kommer også frem. Momentvis er en note af pebermynte til stede. Efter lidt tid i glasset kommer vanilje frem fra baggrunden. Alkoholen er til stede, men den dominerer ikke, og er ikke sprittet i sin fremtræden.

Nc'nean Organic Single Malt

Nc’nean Organic Single Malt

Palette:

De søde bær, som også var at finde i duften på denne Highland whisky, er langt mere markant i smagen. Der smages søde modne jordbær og skovbær. Der følges hurtigt op med de modne æbler og ferskner. Der fremkommer en let blomster-agtig note, som ved lejlighed får drammen til at virke en smule parfumeret i smagen. Der mærkes en smule stærk peber på tungen, der dog hurtigt er væk. I baggrunden mærkes en smule lakridsrod, som giver lidt tørhed i munden. De 46% vol alkohol er ikke tydelige i paletten.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på whiskyen. Den parfumerede blomster-agtige smag hænger en anelse ved. Sødmen fra modne bær, æbler og ferskner dominerer dog afslutningen. Der mærkes lidt pebermynte på tungespidsen, ganske som også opfangedes i duften. Vanilje, karamel og egetræ bliver afslutningsvist tydeligere, inden munden tørrer en anelse ud, og man efterlades med et minde om lakridsrod.

Hvad siger producenten:

“Our whisky is made from organic Scottish barley whose natural yields and rich soils contribute depth of flavour. Our gentle fermentation and distillation accentuate the delicate, fruity flavours in the spirit. Matured in specially treated red wine and American whiskey barrels to develop our spirit’s signature body and sweetness. “

Konklusion:

Dette er en nogenlunde whisky, uden den dog imponerer specielt. Når det er sagt, så er det dog stadig en fornuftig dram, når man tager den unge alder i betragtning. Man kan købe en flaske for omkring 450,- kroner, hvilket må siges, at være en fair pris for et batch #1 af en ny økologisk whisky på cirka 3 år. Sammenligner man med dansk whisky på samme alder, så koster de ofte cirka det dobbelte. I den kontekst er denne dram fuldt ud konkurrencedygtig. Konklusionen på denne anmeldelse af Nc’nean Organic Single Malt er, at det er et hæderligt forsøg på en første udgivelse, og det bliver spændende at følge destilleriet fremadrettet.

3/5 (1)