Opskrift på Grønlandsk kaffe – Nordlys over isen

Opskrift på Grønlandsk kaffe – Grønland i et glas

Ingredienserne i Grønlandsk kaffe symboliserer de mørke måneder i Grønland. Den sorte kaffe symboliserer vinteren, med mørke i døgndrift. Det hvide flødeskum symboliserer is og sne, og slutteligt symboliserer den antændte Grand Manier nordlyset, der ofte forekommer på verdens største ø. Har man lyst til et alternativ til Irsk kaffe, så er dette en åbenlys mulighed.

Ingredienser

  • Kaffe
  • Fløde
  • Whiskey
  • Kahlua
  • Grand Marnier
Grønlandsk kaffe

Grønlandsk kaffe

Tilberedning af Grønlandsk kaffe

Man begynder med at sætte kaffen over. For at give en god bund i denne hotdrink, bør der brygges en relativt stærk kaffe. Mens kaffen bliver færdig kan man piske fløden til flødeskum. Stivheden på flødeskummen er alt efter smag. Man kan dog med fordel piske en ret stiv udgave, da flødeskummet så lægger sig ovenpå kaffen, som isbjerge på havet.

Når kaffen og flødeskum er klar, så tager man sit hotdrink glas. 2 cl. whiskey opvarmes over en flamme, og kan eventuelt antændes. Hæld den herefter i dit glas. Nu tilsættes cirka 6 cl. varm kaffe. Når kaffen også er hældt i glasset, så er det tid til at tilsætte 2 cl. Kahlua. Slutteligt lægges flødeskummet som isbjerge ovenpå drikken.

Nu er det tid til at starte showet! Enten bruges en stålkande eller en sovseske. Man varmer 2 cl. Grand Manier op over en flamme. Når alkoholen er opvarmet er det tid til at antænde spiritussen. Kunsten er nu at trække flammen så lang så muligt, mens man hælder den ned i sit hotdrink glas. dette er Nordlyset over Grønland. Man kan med fordel dæmpe lyset, hvilket blot gør forestillingen endnu mere spektakulær.

Whiskey velegnet til Grønlands kaffe

Jeg foretrækker Grønlandsk kaffe med irsk whiskey, men har med succes prøvet disse.

Jameson Irish Whiskey

Tullamore Dew

White Saddle (billig skotsk blended)

Denne hotdrink har en ganske særlig betydning for mig, da jeg i mit private hverv arbejder med at sende gods til Grønland. Det er vigtigt at sikre, at alle forsyninger kommer frem, så der stadig kan laves Grønlandsk kaffe på den ø, hvor drikken har sin oprindelse.