Glenkinchie 12 Year Old – honning, frugt og citrus

Glenkinchie 12 Year Old – honning, frugt og citrus serveret på engen

Glenkinchie 12 Year Old er en skotsk whisky på 43% Vol. Denne whisky er fra Glenkinchie Distillery, der er beliggende tæt på Edinburgh. Destilleriet er et af de få Lowland destillerier, og whiskyen er derfor at betragte som en Lowland single malt whisky. Destilleriet er ejet af Diageo, og denne 12 års udgave er med i den serie, de kalder “De 6 klassiske single malt whisky fra Skotland“. Whiskyen er kølefiltreret og har lagret alle 12 år på ex-bourbon fad.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #15

Anmeldelse af Glenkinchie 12 Year Old

Næse:

Glenkinchie 12 Year Old forekommer utrolig blød og behagelig i næsen. Der er nærmest ingen fornemmelse af alkohol i duften. Man fornemmer en god sødme af honning. Man fornemmer friske frugter som æbler og mandarin. Tilstedeværelsen af pærer er meget tydelig i næsen. Det hele toppes fint af med en fornemmelse af blomster noter.

Glenkinchie 12 Year Old

Glenkinchie 12 Year Old

Palette:

Denne whisky er meget afdæmpet i smagen. Den forekommer nærmest lidt tør når man tager den første mundfuld. Man fornemmer smagstoner af umodne æbler og umodne druer, som bekendt også kan forekomme med en lidt tør fornemmelse i munden. Man smager også tydelige syrlige nuancer, nærmest som mandarin. Samlet minder det lidt om smagen på græs. Efter et par mundfulde fornemmer man ganske fine undertoner af egetræ og lidt vanilje. Modsat den manglende alkohol i duften, så er den relativt tydelig i smagen, taget de 43% Vol i betragtning.

Afslutning:

Afslutningen på denne dram er også let og afdæmpet. Man fornemmer en smule brændende fornemmelse fra alkoholen, men ikke så voldsomt at det bliver dominerende. Man fornemmer noter af karamel, og efter lidt tid fornemmer man også lidt vanilje i baggrunden. Også i eftersmagen anes noter af citrus og der er en også form for honning restsødme. Også her sidder man lidt med en fornemmelse af græs og eng, men ikke så tydeligt som i paletten. Eftersmagen afdæmpes hurtigt, hvorefter den forsvinder.

Hvad siger producenten:

“This subtly sophisticated Lowland Single Malt Scotch Whisky is a superb pre-dinner drink; try it with a few drops of water.”

Konklusion:

Dette er en god whisky, der dog ikke på nogen måde imponerer specielt. Den er let at drikke og tilbyder egentlig en god og nærmest frisk oplevelse. Er man ny indenfor verden af single malt whisky, så er dette et godt sted at starte. Prisen på 400 til 500 kroner for en flaske, syntes jeg dog ikke helt står mål med oplevelsen i denne whisky. Mange betegner whiskyen som en “dame-whisky”, hvilket vel egentlig også er et kendetegnene ved Lowland single malt whisky mere generelt. Konklusionen på denne anmeldelse af Glenkinchie 12 Year Old er, at det er en fin dram, der er god til nybegyndere af single malt, men den er dog lidt i den dyre ende.

2.67/5 (3)