GlenDronach Peated – en for dyr røget Highland whisky

GlenDronach Peated – en røget og saltet Highlander

GlenDronach Peated er en skotsk whisky på 46% Vol. Whiskyen er fra GlenDronach Distillery, der er beliggende i Highland regionen. Whiskyen er uden aldersangivelse på flasken. Den har lagret på ex-bourbon, Oloroso og Pedro Ximenez fad. Whiskyen er ikke kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #10

Anmeldelse af GlenDronach Peated

Næse:

Det første næsen opfanger er noter af røg, men ikke så tydeligt som i de røgede whiskyer, der er kendt fra Islay regionen. Man opfanger hurtigt nuancer af moden frugt med en snert af citrus. Man fornemmer også en god sødme blandet med vanilje i næsen. Det giver en fornemmelse på duften som minder lidt om karamel.

GlenDronach Peated

GlenDronach Peated

Palette:

Man opfanger straks røgen i smagen på denne whisky, men på et afdæmpet niveau. Den overdøver på ingen måde de fine nuancer af vanilje og egetræ. Whiskyen kan næsten give en fornemmelse af kanel, hvilket harmonerer godt med den honning sødme denne dram har.

Afslutning:

Der er god lang afslutning på denne whisky. Man har længe fornøjelse af den fine røg i forening med smagen af krydderier. Man opfanger vanilje, hvid peber og det hele toppes med en fornemmelse af salt på tungen. Eftersmagen rundes fint af med en god sødme, der minder om honning fra lyng. På trods af sødmen efterlades man med en lidt tør fornemmelse i munden.

Hvad siger producenten:

“The GlenDronach ‘Peated’ pays homage to the peat historically used to dry the malted barley in the traditional floor matlings during the early days of the distillery. The subtle peated notes in this intriguing expression complement the classic GlenDronach Highland character and the rich sherry notes drawn from the wood.”

Konklusion:

For at konkludere denne anmeldelse af GlenDronach Peated, så er whiskyen en god velbalanceret dram. Som navnet antyder er det en røget whisky, men røgen er dog ikke overskyggende på nogen måde. Den komplementerer de andre smagsnuancer godt, og giver whiskyen en god helhedsoplevelse. Flasken kan købes for 400-500 kr, hvilket jeg nok syntes er lidt i overkanten. En prissætning på 300-350 kr. havde været mere passende. Den fortjener dog stadig at blive smagt, for den har trods alt en del at tilbyde. Alt i alt er GlenDronach Peated god, hvis man er til Highland single malt, og også har mod på lidt røg.

3.5/5 (2)