Whyte & Mackay – Blended Scotch Whisky

Whyte & Mackay – Triple Matured

Whyte & Mackay er en skotsk blended whisky på 40% Vol. Den kommer fra producenten Whyte & Mackay Ltd., der også ejer en del skotske destillerier. Whiskyen består af single malt whisky og single grain whisky fra destillerier i Highland regionen og Speyside regionen. Grain og malt whisky forenes efterfølgende i en tredje modningsprocess i ex-sherry fad, inden det endelig aftappes. På flasken fremgår det, at den har lagret i 4 år.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #260

Anmeldelse af Whyte & Mackay

Næse:

Der duftes først søde mørke frugter når næsen sættes hen til glasset. Det er frugter som rosiner og svesker. Bagved mærkes en let syrlighed som man kender fra søde citrusfrugter. Der fornemmes en strejf af røg i næsen, dog uden det kommer i nærheden af kraftigt røget whisky som man kender det fra Islay single malt. Langsomt kommer lidt karamel og vanilje frem i aromaen. Man mærker ikke alkoholen i drammen.

Whyte & Mackay Blended Scotch Whisky

Whyte & Mackay Blended Scotch Whisky

Palette:

Igen er det sødme fra mørke frugter som kommer først frem. Der smages svesker og rosiner. Sødmen fra karamel er tydeligere i smagen end den er i næsen, og minder nu mere om sødme fra sirup. Alkoholen er tydeligere i paletten, og den kan virke lidt sprittet på trods af kun 40% vol alkohol. Måske er det grain whisky, der kigger frem i smagsbilledet. Lidt vand nedtoner dette fint, og sliber kanterne lidt af. Med vand kommer en snert af kaffe også frem i smagen, og en lidt brændt smag fremkommer. Det kan være et strejf af røg, som også var at finde i duften.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne blended scotch whisky. Eftersmagen er præget af sødme fra karamel og sirup. Den anes stadig en smule rosiner og svesker. Vanilje er lidt tydeligere i aeftersmagen. Der mærkes lidt varme fra alkoholen. Der kommer en bitterhed frem på tungen, som giver en lidt tør fornemmelse. Slutteligt efterlades an med lidt egetræsnoter.

Hvad siger Producenten:

“Smooth with warm appealing highlights of marzipan, Manuka honey, creamy caramel and Demerara sugar, followed by whispers of glazed pineapple, cider apples and praline chocolate.”

Konklusion:

Denne blended whisky er sådan set ganske fornuftig. Den smager ikke dårligt, og tilbyder en udmærket oplevelse. Den er ikke kompliceret at drikke, og alle kan være med til at nyde den. Der stilles ikke de store krav. Whyte & Mackay Ltd. ejer da også en ganske fin række af destillerier, som blandes i denne whisky. Man kan købe en flaske for under 200,- kroner. Man kan også få en single malt whisky til den pris, og der ville jeg trods alt nok stadig lægge mine sparepenge. Jeg gav 25,- kroner for denne 20 cl. flaske, og det er en virkelig skarp pris. Konklusionen på denne anmeldelse af Whyte & Mackay Blended Scotch Whisky er en dram, hvor alle kan være med i både smag og pris.

2/5 (1)