Glen Calder – Fine Old Scotch Whisky

Glen Calder – Fra The Glenlivet District

Glen Calder er en skotsk blended whisky på 40% Vol. Blenderen af denne whisky er den kendte uafhængige aftapper Gordon & MacPhail. Der er ikke meget information til rådighed om aftapningen, men det lader til der er sendt på markedet i 2003. Der meldes intet ud om fadtyper, alder eller andet om denne blended scotch whisky.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #442

Anmeldelse af Glen Calder

Næse:

Sødmen fra modne frugter rammer næsen som det første. Der duftes søde modne æbler og pærer. Efterhånden følges op med sødme fra modne appelsiner og blomsterhonning. Efter at have smagt på drammen kommer vanilje og lys karamel også frem i duften. En smule egetræ anes svagt i baggrunden. De 40% Vol alkohol er ikke at mærke i næsen.

Glen Calder - Miniature

Glen Calder – Miniature

Palette:

Honningsødme rammer munden som det første. Der følges hurtigt op med tydelig smag fra modne æbler og pærer. De modne appelsiner, der også var at finde i duften opfanges svagt i baggrunden. Lidt stærk sort peber giver lidt prikken på tungen, men er hurtigt væk igen. Der fornemmes en svag bitterhed fra egetræ. Alkoholen er heller ikke at finde i smagen på denne blended whisky.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne dram. Sødmen fra vanilje og lys karamel dominerer i eftersmagen. Der opfanges stadig momentvis lidt sort peber på tungen. Bitterheden er en anelse mere markant i eftersmagen, og tilfører en smule tørhed i munden. Man efterlades med et minde om søde frugter og honning.

Hvad siger Producenten:

“From The Glenlivet district fine old Scotch whisky blended and bottled by Gordon & MacPhail”

 

Konklusion:

Dette er en middelmådig whisky. Kan man lide en simpel blended whisky, der ikke stiller de store krav, så er dette et godt bud på en fin dram. Forventer man tyngde og kompleksitet, så skal man kigge andre steder. Skal man sidde med nogle venner, og man skal dele en flaske spiritus, uden stillingtagen til oplevelsen, så går den fint an. Er man ny ud i whiskyens verden, så kan den også godt drikkes. Man kan købe en flaske for cirka 250,-, men den kan være lidt svær at finde på det danske marked. For de penge kan man godt finde en entry-level single malt whisky, og jeg ville nok personligt kigge i den retning. Konklusionen på denne anmeldelse af Glen Calder er, at det er en dram der ikke stiller krav, og alle kan være med, men en stor oplevelse er det ikke.

1/5 (1)