Glenfarclas 21 Year Old – Single malt Scotch Whisky

Glenfarclas 21 Year Old – 100% ex-oloroso sherry fad

Glenfarclas 21 Year Old er en skotsk whisky på 43% Vol. Whiskyen er fremstillet af Glenfarclas Distillery, der er et af de skotske destillerier i Speyside regionen. Destilleriet ejes af J. & G. Grant. Whiskyen har udelukkende lagret på ex-oloroso sherry fad. Den har modnet i minimum 21 år på disse sherry fad. Whiskyen er endvidere fremstillet med brug af kølefiltrering. Den har høstet flere priser på verdensplan.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #254

Anmeldelse af Glenfarclas 21 Year Old

Næse:

Man dufter straks søde tørrede frugter. Rosiner og dadler er det første, som kommer op af glasset. Dette efterfølges hurtigt af en duft, som den man kender fra solmodne røde æbler. Når drammen har stået nogle minutter i glasset, så kommer der en fin citrusnote frem fra baggrunden. Man fornemmer svagt lidt egetræ, ligesom der også mærkes en snert af mint i duften på denne skotske whisky. Når man har smagt på drammen, så fremkommer lidt duft af nødder og mørk chokolade også. Man mærker ikke de 43% vol alkohol i aromaen.

Glenfarclas 21 Year Old - Miniature

Glenfarclas 21 Year Old – Miniature

Palette:

Citrusfrugterne er tydeligere i smagen, end de var i næsen. Der smages søde appelsiner. De solmodne æbler er igen tydelige, som de også var i duften. Dette følges hurtigt op af de tørrede mørke frugter som rosiner og dadler. Der spores en let smag af egetræ og bitterhed i smagen, som leder tankerne hen i retning af bitre nødder og mørk chokolade. Kombinationen minder lidt om smagen fra marcipan. Der mærkes lidt stærke krydderier i mund og svælg, og der smages en smule kanel og friske sorte peberkorn. Alkoholen er heller ikke tydelig i smagen.

Afslutning:

Der er en lang afslutning på whiskyen. I begyndelsen fylder sødmen en del. Det er sødme fra både appelsiner, modne æbler, rosiner og dadler. Langsomt bliver træder bitterheden mere frem, og smagen af mandler og mørk chokolade bliver tydeligere. Der er stadig lidt brænd i munden fra kanel og sort peber. Sammen med en smule varme fra alkoholen, er det med til at løfte eftersmagen. Langsomt aftager oplevelsen, og man sidder tilbage med lidt mint på tungen, og et minde om frugt- og honningsødme i munden.

Hvad siger producenten:

“100% oloroso cask maturation. An incredibly rounded whisky that leaves you refreshed and contented. A whisky that always deserves an extra glass.

Konklusion:

Dette er en ganske glimrende whisky. Den tilbyder fin kompleksitet, og udfordrer både næse og mund. Når det er sagt, så er whiskyen stadig blød, rund og særdeles indbydende. Det betyder at man ikke bliver skræmt væk, hvis man ikke er vandt til single malt whisky, med nogle år på bagen. Prisen på cirka 800,- kroner er også yderst fornuftig for en whisky på 21 år. Der er ikke mange flasker på den alder, der kan konkurrere med den pris. Nu er det kun en sample jeg har anmeldt her, men jeg ville gerne have en hel flaske, så jeg kunne gå endnu dybere ind i det, drammen har at tilbyde. Konklusionen på denne anmeldelse af Glenfarclas 21 Year Old er, at det er en whisky, som på et tidspunkt igennem whiskylivet, bør være at finde i enhver whiskysamling.

4/5 (1)