Jameson Irish Whiskey – Triple Distilled

Jameson Irish Whiskey – Lagret i mindst 4 år

Jameson Irish Whiskey er en irisk whiskey på 40% Vol. Jameson Distiillery er under ejerskab af Pernod Ricard gruppen. Whiskeyen produceres på New Midleton Distillery, som også destillerer blandt andet Tullamore Dew. Whiskeyen er er en blended whiskey, og den er lagret i ex-bourbon fad og ex-sherry fad. Whiskeyen er uden aldersangivelse, men producenten hævder, at den er lagret i mindst 4 år. Den er fremstillet med brug af kølefiltrering.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #280

Anmeldelse af Jameson Irish Whiskey

Næse:

Søde henkogte pærer rammer næsen som det første, når man dufter til glasset. Der følges hurtigt op med lette noter af blomster og honningsødme. Der kommer hurtigt en lidt sprittet duft frem, på trods af de kun 40% Vol. alkohol i whiskeyen. Langsomt kommer fjerne noter af vanilje, lidt karamel og egetræ frem fra baggrunden.

Jameson Irish Whiskey - Miniature

Jameson Irish Whiskey – Miniature

Palette:

Næsen afspejles fint i smagen. Henkogte pærer og frugtsødme smages først. Der kommer hurtigt en tydelig fornemmelse af alkohol i munden, og den kan virke en anelse sprittet, på trods af ret lav alkohol procent. Denne fornemmelse aftager en anelse efter et par nip til drammen. Der gives plads til vanilje- og karamelsødme, mens lidt egetræ anes. Denne irske whiskey fremtræder generelt stadig blød i sin smagsprofil, på trods af tydelig alkohol i starten

Afslutning:

Der er en kort afslutning på whiskeyen. Vanilje og karamel er tydeligere i afslutningen. For første gang opleves en anelse peber på tungen, som giver et let prikkende fornemmelse. Der fremkommer en anelse bitterhed fra egetræ. Man sidder tilbage med et minde om søde frugter og blomster, mens en let honningsødme stadig er at finde i munden.

Hvad siger producenten:

“Jameson Irish Whiskey is a blended Irish whiskey. What’s that we hear you say. Well first we take the best of pot still and fine grain whiskeys. Then we triple distil them – not because we have to because we want to as it gives it its signature smoothness. Finally, we age them in oak casks for a minimum of 4 years.”

Konklusion:

Dette er er ikke nogen stor oplevelse når den drikkes rent. Nuvel, den fremtræder generelt blød og indbydende, når man først er trængt igennem det lidt sprittede indtryk. Det er en whiskey, der ikke stiller de store krav til nyderen. Den kan drikkes rent, hvis det bare er for at få en pind i øret. Prisen på omkring 150,- kroner for en flaske af denne klassiske irske dram, antyder også at den nok ikke har alt for meget at byde på. Den egner sig til gengæld glimrende som mixer i drinks. Ligeledes har jeg med stor succes brugt den i både irsk og grønlandsk kaffe med stor succes. Noterne fra vanilje, karamel og alkohol klæder disse varme drikke virkelig godt. Konklusionen på denne anmeldelse af Jameson Irish Whiskey er, at denne klassiske irske dram er bedst til opblanding, og knap så god rent.

1/5 (1)