Whisky samples – smagsprøver på whisky

Whisky samples – Miniature flasker og samples

Whisky samples og miniature flasker er en glimrende måde at prøve forskellige whiskyer på. For at bevare overblikket over, hvilke jeg har på lager, og hvilke jeg har smagt, så er nedenstående liste lavet. Her findes prøver på whisky jeg har smagt og anmeldt på whiskyblog.dk. Der findes også smagsprøver på whisky jeg har stående, som jeg ikke har fået åbnet endnu, og derfor i sagens natur heller ikke har anmeldt.

Whisky samples

Whisky samples

Anmeldelse af whisky samples

Når jeg anmelder hele flasker med whisky, så lægger jeg ofte først anmeldelsen på bloggen, når flasken er næsten tømt. Andre gange redigerer jeg i min vurdering, hvis jeg mener det har relevans. Det skyldes, at whiskyen udvikler sig, fra første gang den åbnes, til den slutteligt til sidst er tømt. På samme tid ændrer man sig også som whisky-drikker. Man lærer at finde nye nuancer og noter i drammen. Yderligere smager en given whisky forskelligt afhængig af tid og sted. Det er fordelen ved at følge en flaske fra fødsel til død.

En whisky sample, eller en miniature flaske, er derfor et “øjebliks-billede” af, hvordan den specifikke whisky smager på et givent tidspunkt. Den kunne smage anderledes, hvis man havde mulighed for at prøve den igen senere. På trods af dette mener jeg stadig, at det har relevans. at lave anmeldelser af whisky samples. De er også med til at forme ens udvikling som whisky-drikker. Endvidere findes der så meget god whisky på markedet, at man umuligt kan få fingre i hele flasker af dem alle. Derfor må man en gang imellem tage til takke med en lille smagsprøve.

Whisky miniature flasker

Whisky miniature flasker

Nedenstående liste er alfabetisk, uanset om det er whisky fra Skotland, Irland, Danmark, Amerika eller andre lande. Whiskyregioner eller typer af whisky er heller ikke taget i betragtning. Nedenstående liste er dynamisk og ændres efterhånden som jeg køber, smager og bytter samples og miniature flasker med whisky. Der kommer på et tidspunkt anmeldelser på alle i kategorien med smagte whiskyer. Anmeldelserne laves mens jeg drikker smagsprøverne. Jeg venter blot på det rette tidspunkt at poste dem på bloggen. Slutteligt findes også de flasker fra min whiskysamling, hvor jeg har bortbyttet samples fra.

Smagte whisky samples og miniature flasker

Uåbne whisky samples og miniature flasker

 

Bortbyttede whisky samples

Jeg er interesseret i at få samples fra whisky, som jeg ikke har smagt tidligere, og vil derfor gerne bytte. Alle åbne flasker i min whiskysamling kan jeg lave samples fra. Hvis man har noget at bytte med, så tag kontakt, så vi kan bytte whisky samples.