Auchentoshan Three Wood – 3 slags fad

Auchentoshan Three Wood – Trippel destilleret og trippel lagret

Auchentoshan Three Wood er en skotsk whisky på 43% Vol. Whiskyen er produceret på Auchentoshan Distillery i Lowland regionen i Skotland. Whiskyen kommer uden aldersangivelse, og den betragtes derfor som en NAS. Whiskyen er trippel destilleret, hvilket er lidt usædvanligt for skotsk whisky. Herefter har den lagret på ex-bourbon fad. Slutteligt har whiskyen fået en afslutning i 2 år på ex-oloroso fad, og endelig 6 måneder på ex-PX sherry fad – heraf navnet Three Wood. Whiskyen er kølefiltreret. Denne sample købte jeg på whiskymessen 2019.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #59

Anmeldelse af Auchentoshan Three Wood

Næse:

Man dufter straks sødme fra en overmoden frugtskål. Man dufter appelsin og mørke kirsebær som det tydeligste. I baggrunden kan man fornemme lidt blommer. Der er også tørre frugter, som svesker og rosiner. Man fornemmer en smule egetræ i næsen. Kombinationen leder tankerne hen på en nyåbnet dåse med sød pibetobak. De 43% vol er ikke at mærke i aromaen.

Auchentoshan Three Wood - Sample

Auchentoshan Three Wood – Sample

Palette:

Appelsin er også tydelig i smagen. Ikke de friske syrlige appelsiner, men søde appelsiner, som er lige ved at være for overmodne, så de får en lidt “jordslået” smag. Igen fornemmer man også mørke frugter som kirsebær og blommer. De tørre frugter bliver mere, og mere tydelige når der er smagt et par gange. Så kommer rosiner og svesker frem i paletten. I baggrunden fornemmer man en smule bitterhed som fra hasselnødder. Alkoholen er lidt tydeligere i smagen end den var i duften.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på drammen. Den er først præget af frugtsødmen fra de overmodne og tørrede frugter. Efterhånden kommer en mere sirups-agtig sødme og lægger sig på tungen. Man smager så lidt karamel og vanilje i baggrunden. Sluttelig er en smule bitterhed som fra mørk chokolade og nødder. Man mærker lidt prikken på tungen fra stærke krydderier som kanel og peber.

Hvad siger producenten:

“From American Bourbon to Spanish Oloroso Sherry – and finally Pedro Ximenez Sherry casks – this is a rich, complex whisky with toffee and sherry flavours.”

Konklusion:

Her er tale om en god whisky. Når man tænker på at trippel destilleret whiskey fra Irland, ofte er blide og bløde, så er denne mere bastant. Der er en fin og mørk oplevelse igennem hele drammen, og det er helt sikkert en whisky jeg godt kunne finde på at købe. Jeg ville gerne prøve at følge den igennem en hel flaskes liv. Man kan finde en flaske til under 500,- kroner, og det mener jeg helt klart, at den er værd. Konklusionen på denne anmeldelse af Auchentoshan Three Wood er, at det er en fantastisk dram til prisen.

4/5 (1)