Black Bottle – Blended Scotch Whisky

Black Bottle – med røg fra Islay

Black Bottle er en skotsk blended whisky på 40% Vol. Whiskyen er produceret af Burn Stewart Distillers, der hører under Distell Group Limited. Oprindeligt var den kendt som “Gordon Graham’s Special Liqueur Whisky. Det fremgår på hjemmesiden, at røgen i denne blend kommer fra Islay whisky.  Der er er svært at finde yderligere viden om aftapningen, da der intet fremgår om fadtyper, alder eller andet om denne whisky.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #272

Anmeldelse af Black Bottle

Næse:

Næsen mødes af en let røg, når den første gang nærmer sig glasset. Det er en let aske-lignede røg, som når naboen havde bål i går, og man stadig kan lugte det lidt i haven. Vi er ikke ovre i den tunge røg som Islay whisky eksempelvis er kendt for, selvom hjemmesiden siger noget andet. Der kommer hurtigt en frugtnote frem. Den minder en anelse om modne æbler. Man mærker en smule vanilje i baggrunden. Alkoholen er ikke at bemærke på duften.

Black Bottle - Miniature

Black Bottle – Miniature

Palette:

Røgen rammer også munden som det første. Også her er det en let aske-lignende røg. Der følges hurtigt op med stærke krydderier som peber og lidt frisk ingefær. Der følges op med frugt- og honningsødme. Der er et fjernt hint af lidt vanilje og karamel i baggrunden. De 40% vol alkohol er heller ikke at finde i smagen på denne blended whisky.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på drammen. Eftersmagen er præget af honning- og frugtsødmen, som også var at finde i smagen. Der mærkes kortvarigt stadig lidt peber og stærk, frisk ingefær på tungen. Eftersmagen aftager hurtigt, og man sidder tilbage med et minde om vanilje og lidt karamel, imens et svagt røgslør ligger i munden.

Hvad siger Producenten:

“The blend was originally known as Gordon Graham’s Special Liqueur Whisky, and was sold in pottery bottles and five gallon jars. With many shops selling whisky, the brothers decided to look for a unique bottle, which would set their whisky apart from the many other blends on the market. They settled upon a striking black glass bottle, which they thought would perfectly suit the unusual character of their whisky, and reflect the brave and uncompromising nature of the founders. And so Black Bottle Whisky as we know it was born.”

Konklusion:

Dette er ikke nogen imponerende whisky. Kan man lide ukompliceret whisky, som bare skal drikkes, uden at det skal smages synderligt meget på, så er dette sikkert et glimrende valg. Er man derimod lidt mere kræsen, så skal man nok kigge andre steder hen. Det eneste positive træk er i mine øjne, at der trods alt er lidt bid i de stærkekrydderier. Man kan købe en flaske for cirke 200,- kroner. For de penge kan man købe en nogenlunde anstændig single malt whisky. Alternativt kunne man vælge at spare lidt mere sammen, til noget endnu bedre. Konklusionen på denne anmeldelse af Black Bottle er, at den er imponerende let-drikkelig, men kompleksitet skal findes andetsteds.

1/5 (1)