Hazelnut Mochachino Sundae – Barrel Aged Dessert In A Can

Hazelnut Mochachino Sundae – Barrel Aged Imperial Stout

Hazelnut Mochachino Sundae er en fadlagret Imperial Stout på 11,5% vol. Øllen kommer fra Amundsen Bryggeri, der ligger i Oslo. Øllen går under kategorien “Pastry Stout”, der ofte leder tankerne i retning af desserter med stor sødme. Denne udgivelse er del af bryggeriets serie “Dessert In A Can”. Øllen har lagret på ex-bourbon fad, men det meldes ikke ud, hvor længe den har modnet på disse fad.

Besøg bryggeriets hjemmeside

Anmeldelse #441

Anmeldelse af Hazelnut Mochachino Sundae

Næse:

Duften af mørk ristet malt kommer som det første op fra glasset. Derefter kommer sødmen fra malten også hurtigt frem. Sødmen tiltager gradvist mere og mere, så den minder om det man kender fra en dessert. Man fornemmer et strejf af vanilje, der sagtens kan stamme fra lagringen i de gamle ex-bourbon fad. Efterhånden kommer en duft af ristede nødder og kaffe en anelse frem, der bliver mere tydelig, når man også har smagt på øllen. Man mærker ikke alkoholen i næsen.

Hazelnut Mochachino Sundae

Hazelnut Mochachino Sundae

Palette:

Ganske som i duften, er hårdt ristet malt og tydelig maltsødme, det først der smages i øllen. En tydelig smag af ristede nødder kommer herefter frem, og er ganske markant igennem hele øllen. Bagved fornemmes et strejf af kaffe. Ligeledes opfanges svagt en snert af vanilje, der mere end antyder lagringen i ex-bourbon fad. Vaniljen tiltager en anelse, når man har taget et par mundfulde af øllen. Man mærker at øllen er på 11,5% Vol, men den virker ikke sprittet.

Afslutning:

Der er en lang afslutning på denne øl. Maltsødmen har lagt sig som et fint lag i hele munden. Man fornemmer stadig de ristede mandler, der både var at finde i duften og smagen. En let bitterhed kommer gradvist en anelse mere frem, og forstærker smagen af kaffe. I kombination med sødmen, ledes tankerne i retning af det man kender fra mørk chokolade. Man efterlades med en smule tørhed i munden, med en fornemmelse af, at have spist chokolade kage med ristede nødder.

Hvad siger producenten:

“MALT Pilsner, Rye, Roasted Barley, Caraaroma, Oats, Carafa Special III, Carared ​ HOPS Magnum ​ YEAST American Ale”

Konklusion

Dette er en fantastisk øl. Hvis man kan lide tunge, mørke øl, der tager lang tid at drikke, så er dette et glimrende bud på et godt køb. Man kan købe en dåse med 33 cl. for 67,- kroner. For de penge får man en øl, der tager lang tid at drikke, og endnu længere tid i munden bagefter. Når man er fan af Imperial Stout og fadlagrede øl, så må man sige bryggeriet her rammer plet i forhold til mine smagsløg. Konklusionen på denne anmeldelse af Amundsen Hazelnut Mochachino Sundae Barrel Aged Dessert In A Can er, at det er en øl, der er en dejlig oplevelse at drikke.