Bestilling af privat whiskyfad – Trolden Whiskyblog.dk Oloroso

Bestilling af private cask – 8 liters privat whiskyfad fra Trolden Bryghus

Jeg har længe overvejet en bestilling af privat whiskyfad. Jeg har også overvejet muligheden for at købe fadandele. Jeg havde i forvejen besluttet mig for at det skulle være fra et af de danske destillerier, for at støtte de lokale kræfter på markedet. Derfor satte jeg mig for at undersøge, hvilke muligheder der var. Valget faldt på at undersøge Trolden Bryghus nærmere, hvor man ikke kun køber en fadandel, men sit helt eget private cask på 8, 30 eller 64 liter.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

*billede fra hjemmesiden

Inden bestilling af privat whiskyfad

Efter jeg havde besluttet mig for, at det sikkert blev Trolden Bryghus’ tilbud om et private cask jeg ville vælge, så havde jeg nogle opfølgende spørgsmål jeg ønskede afklaring på, inden jeg afgav den endelige bestilling;

 • Er der flere typer råsprit at vælge imellem (røget, ikke røget, rye eller andet)?
 • Bliver fadet lavet når der er nok til at I kan lave et helt batch (60 liter som beskrevet på hjemmesiden) eller producerer I pr. ordre, så det bliver lavet relativt hurtigt?
 • Hvilke type er de 8 liters fad (first fill bourbon eller andet)?
 • Kan man få flasket ved fadstyrke, eller bestemmer I styrken?
 • Er der mulighed for at få finish på sit fad – eksempelvis 2 år på virgin oak fad og 1 år på sherry fad?
 • Får man egen etiket, hvor man eksempelvis får sit navn på, eller er det en “standard-etiket”?
 • Kan man aftappe lidt flasker efter 3 år, og så vente yderligere et par år, på at aftappe resten?
 • Modtager man et ejer-bevis på fadet?
 • Hvordan foregår betalingen, hvis jeg vælger at købe?

Hvad siger producenten:

Den ultimative whisky- eller rom-oplevelse venter dig med din helt egen whisky/rom: Vi destillerer 8, 30 eller 64 liter råsprit ved fuld fadstyrke (63% alc.) som derefter lagrer i ét af vore fade på destilleriet. Du får dit egen navn på fadet, og inkluderet i prisen er “besøgsrettigheder” hver 6. måned, hvor du kan følge og smage udviklingen af din whisky. Efter 3 år, når råspritten har ligget længe nok til at blive kaldt rigtig whisky, kan du vælge at få tappet et antal flasker efter eget valg. Du kan naturligvis også vælge at lade whiskyen lagre endnu længere. For rom gælder der ingen aldersregler, så DU bestemmer selv lagringstiden. Det koster ikke ekstra at lade fadet ligge længere.

Hvilket privat whiskyfad er der bestilt?

Dialogen med destilleriet har været utrolig behagelig, og de har svaret hurtigt på mine spørgsmål. Derfor var beslutningen let at tage med denne bestilling af privat whiskyfad. Jeg skal selvfølgelig have et private cask fra Trolden Bryghus, så jeg får min helt egen personlige whisky – “Trolden 2018 Whiskyblog.dk Oloroso”. Det ender derfor ud med, at følgende er bestilt den 01-08-2018:

 • 8 liters virgin oak fad lavet af spansk egetræ
 • Opmærkning med navn på whiskyfadet
 • 3 måneders lagring af Oloroso sherry i whiskyfadet inden råspritten overtager pladsen – påfyldt den 23/8-2018
 • 8 liter råsprit på 63% Vol. og billede af fadet når dette gøres
 • Minimum 3 års lagring af råspritten i whiskyfadet
 • Aftapning af X antal flasker single cask whisky
 • Alkoholprocent efter mit ønske
 • Standard Trolden Bryghus “private cask” etiket med mulighed for at påføre eget navn

Prisen for ovenstående ender på 3195,- kroner incl. moms og lånefad. Når whiskyen på et tidspunkt aftappes afregnes afgift og håndtering. Forventeligt omkring 70,- kroner pr. 50 cl. flaske, afhængig af ønsket alkoholprocent.