Glenglassaugh Revival – Highland Single Malt Scotch Whisky

Glenglassaugh Revival – ex-bourbon, ex-vin og ex-sherry fad

Glenglassaugh Revival er en skotsk whisky på 46% vol. Glenglassaugh Distillery ligger i Highland området. Whiskyen har først lagret på nye ex-bourbon fad og ex vin fad, som har indeholdt rødvin. Disse er herefter mixet sammen, og har fået en yderligere modning i 6 måneder på ex-oloroso sherry fad. Denne udgivelse var den første som kom på markedet, efter destilleriet havde været lukket i mere en 20 år. Den er nu et af deres kerneprodukter. Whiskyen kommer uden aldersangivelse. Den kommer med naturlig farve og er ikke kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #336

Anmeldelse af Glenglassaugh Revival

Næse:

Næsen rammes først af tydelig note af alkohol. Det er dog væk i løbet af ganske få sekunder i glasset, og mærkes ikke efterfølgende. Der kommer nu duft af friske, og lidt umodne frugter. Det minder lidt om duften man også kan finde i en lidt sødlig hvidvin, hvor også syrligheden mærkes i baggrunden. Nogle minutter i glasset lukker op for noter af mælkechokolade og vanilje. Når man også har smagt på whiskyen, så smages også lidt bitre nødder i duften, og en snert af rosin dukker lejlighedsvist op.

Glenglassaugh Revival - Miniature

Glenglassaugh Revival – Miniature

Palette:

Frugtsødme er det første som rammer munden. Lige så frisk, og umoden, som oplevelsen var i næsen, er oplevelsen i munden omvendt sød og moden. Der smages modne æbler, søde appelsiner og mandariner. Der mærkes også en honningsødme og sødme fra dadler efter et par nip til drammen. Efterhånden blive noter af mælkechokolade og vanilje mere og mere tydelige. Der mærkes stærk peber og ingefær på tungen. De 46% vol alkohol er ikke tydelige i smagen på denne skotske whisky.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på drammen. Sødmen fra honning og dadler hænger fast i munden, og aftager gradvist. Samtidig bliver smagen af egetræ tydeligere. Der mærkes stadig lidt stærk på tungen fra ingefæren, der også var tilstede i smagen. Der er en let mineralsk fornemmelse i munden, som sammen med egetræet, giver en lidt tør fornemmelse i munden, inden man slutteligt efterlades med en sner metallisk følelse.

Hvad siger producenten:

“The Revival is the first expression released from Glenglassaugh distillery after being mothballed for more than 20 years. The Glenglassaugh Revival has been matured in a balanced mix of ex-red wine and fresh bourbon casks, vatted and re-racked for double maturation in rich sherry casks. Bottled at 46%, non chill filtered and of natural colour, Revival is a stunning Highland single malt with a coastal charm.”

Konklusion:

Dette er en fornuftig whisky, uden den imponerer specielt. Tager man i betragtning, at whiskyen er meget ung, så ser det dog ganske fornuftigt ud, og der vises gode takter. Man kan købe en flaske for cirka 350,- kroner. Denne pris kan virke lige i overkanten for en så ungdommelig whisky. Er man til friske, unge whiskyer, der stadig tilbyder pondus og god oplevelse, så er dette et ganske glimrende bud. Glenglassaugh er i hvert fald et af Skotlands destillerier, som jeg vil holde øje med fremadrettet. Hvis de kan lave sådan et produkt med ung alder, så kan en ældre aftapning sagtens vise sig at være en super dram. Konklusionen på denne anmeldelse af Glenglassaugh Revival er, at der formentlig bliver noget at se frem til fra producenten.

3/5 (1)