Nice to meat you – SMWS 108.27

Allt-a-Bhainne 2012 7 Year Old – SMWS 108.27

Nice to meat you SMWS 108.27 er en whisky på 66,3% Vol. Den er fremstillet på det skotske destilleri Allt-a-Bhainne Distillery i Speyside området. Whiskyen er sendt på markedet af den uafhængige aftapper The Scotch Malt Whisky Society. Denne aftapning har lagret på et enkelt second fill ex-bourbon fad, og betragtes derfor som en single cask aftapning. Spiritussen er brændt den 24/08-2012, og senere hældt på flaske ved fuld fadstyrke efter 7 år. Whiskyen er ikke tilsat kunstigt farvestof eller aftappet ved brug af kølefiltrering. Der er 226 flasker i dette outturn.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #372

Anmeldelse af SMWS 108.27

Næse:

En tydelig duft af røg komme op fra glasset som det første. Det er en duft af røg, som man kender det fra et daggammelt bål, hvor det har regnet om natten. Det giver en en let duft af aske sammen med fugtig jord. En svag duft af sødmefulde gule æbler ligger i baggrunden. Momentvis kommer et strejf af mynte og fyrnåle forbi næsen, der blot forstærkes, når man også har smagt på whiskyen. Når flasken har været åbnet i nogle måneder opfanges lejlighedsvist lidt kokos. Man mærker ikke de imponerende 66,3% Vol alkohol i denne cask strength aftapning.

Nice to meat you 108.27

Nice to meat you 108.27

Palette:

Alkoholen er langt tydeligere i smagen, og man kan med fordel tilsætte lidt vand, for at nedtone spritten en smule. Røgen springer også i smagen frem som det første. Det er en mere markant aske-røg, end der antydes i duften. En tydelig smag af fyrnåle og mynte mærkes i munden. En let sødme fra modne æbler ligger i baggrunden. Lidt vanilje og karamel kommer frem efter et par nip til denne Speyside whisky. Ligeledes fremkommer stærk ingefær og wasabi også.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne dram. Den lette sødme fra de modne æbler er i begyndelsen til stede, men aftager hurtigt. Ligeledes aftager smagen af fyrnåle også ganske hurtigt, mens mynte bliver mere dominerende. Sammen med stær ingefær og wasabi, har man næsten en fornemmelse i munden, som når man lige har børstet tænder. Eftersmagen pakkes ind i aske-røg. Man sidder tilbage med en let bitterhed i munden, og et minde om de lakridsrødder man spiste som barn.

Hvad siger producenten:

“Antiseptic sprayed on latex! The talcum powder puff of an inverted medical glove. Spun sugar laced with aniseed, curls of leafy bonfire smoke, burnt brisket ends, roast coffee beans and mutton broth spilled in a muddy changing room. Reduction gave us spicy pulled pork, hot smoked salmon, sizzling milk in a pan, malt vinegar and plain peat smoke with newspaper ashes. In the mouth, there were oodles of Elastoplast, salt and vinegar crisps, game salami, hot tar, anchovy paste and raw petrol mixed with salty rice cakes and black olives. Hints of wasabi cracker, miso and seawater. The reduced palate was full of ploughman’s pickle, smoked white fish, anthracite coals, industrial mouthwash, roof pitch, star anise and mercurochrome. ”

Konklusion:

Dette er en ganske fornuftig whisky. Kan man lide røget whisky, uden den helt store kompleksitet, så er dette et godt bud på en fin flaske. The Scotch Malt Whisky Society har sendt den på markedet til 675,- kroner. Får de penge får man en single cask aftapning, på imponerende 66,3% Vol alkohol, og en ganske god oplevelse. Oplevelsen bliver bedre og bedre, jo mere tid man bruger med whiskyen. da den godt kan virke lidt barsk i begyndelsen. Der er dog mange gode timer i flasken, når man først har lært den at kende. Konklusionen på denne anmeldelse af Allt-a-Bhainne 2012 7 Year Old, SMWS 108.27, Nice to meat you er, at dette er en whisky, hvor en hel flaske giver det bedste indtryk, så man lærer drammen at kende.

3/5 (1)