Glenfiddich Special Reserve 12 Year Old – klassisk for begyndere

Glenfiddich Special Reserve – en god single malt til begynderen

Glenfiddich Special Reserve 12 Year Old er en skotsk whisky på 40% Vol. Whiskyen produceres i det nordlige Skotland i Speyside regionen. Det betyder at denne whisky er en såkaldt Speyside single malt. Den er vel nok en af de mere ikoniske Speyside whiskyer. Whiskyen er lagret 12 år på ex-bourbon fad og ex-sherry fad, og endvidere er den kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #9

Anmeldelse af Glenfiddich Special Reserve 12 Year Old

Næse:

Når man sætter næsen til sin dram, så dufter man straks at den har ligget på sherryfad. Denne duft bliver hurtigt efterfulgt af tydelige noter af frugt, karamel og måske endda lidt pæreduft. Man fornemmer også en god sødme og en anelse vanilje i duften. Den fremtræder meget frisk.

Glenfiddich Special Reserve

Glenfiddich Special Reserve

Palette:

Man smager straks den tydelige tilstedeværelse af frugt. Man smager pærer og modne røde æbler. Der har en god malt-sødme, og fornemmer også en anelse krydderier. Også i smagen er det en utrolig frisk dram. Der er svage noter af egetræsfad og let brændt sukker.

Afslutning:

Der er ikke den store afslutning på denne dram. Når man har drukket en mundfuld, og smagt godt på den, så er der ikke så meget mere at komme efter. Det eneste man fornemmer er lidt varme fra alkoholen, og måske en snert af krydderier. De 12 år på fad, er ikke umiddelbart at fornemme.

Hvad siger Producenten:

“With a unique freshness from the same Highland spring water we’ve used since 1887, its distinctive fruitiness comes from the high cut point William Grant always insisted upon. Carefully matured in the finest American oak and European oak sherry casks for at least 12 years, it is mellowed in oak marrying tuns to create its sweet and subtle oak flavours. Creamy with a long, smooth and mellow finish, our 12 Year Old is the perfect example of Glenfiddich’s unique Speyside style and is widely proclaimed the best dram in the valley.”

Konklusion:

Denne whisky er som sådan en klassiker indenfor single malt. Ikke at den er imponerende på nogen måde, men den giver trods alt et relativt godt indblik i, hvad det vil sige at drikke single malt whisky. Den har en let, og frugtig næse og palette, som virker fristende på de fleste. Det kræver dog at man drikker en mundfuld mere for at bi-beholde nydelsen. Der er ganske enkelt ingen afslutning på denne dram. Konklusionen på denne anmeldelse af Glenfiddich Special Reserve 12 Year Old, må være at det er er en “venlig” whisky, der er god at begynde med, som ny drikker af single malt whisky.

2.75/5 (4)