Glengoyne 10 Year Old – Highland Single Malt Scotch Whisky

Glengoyne 10 Year Old – Amerikansk og europæisk ex-sherry fad

Glengoyne 10 Year Old er en skotsk whisky på 40% Vol. Whiskyen fremstilles af Glengoyne Distillery, der ligger i Highland regionen. Whiskyen har modnet på et mix ex-bourbon fad, samt ex-sherry fad af både amerikansk og europæisk egetræ. Lagringen er foregået i minimum 10 år, som det også fremgår af etiketten. Den fremstillet med brug af kølefiltrering, men der er ikke tilsat kunstig farve.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #342

Anmeldelse af Glengoyne 10 Year Old

Næse:

Maltsødme kommer op af glasset som det første. Der følges efter med grønne æbler og let syrlige citrusfrugter. Der kommer hurtigt lidt vanilje og karamel frem i duften. Efter nogle minutter i glasset fornemmes en let honningsødme. Ligeledes anes svagt lidt egetræ i baggrunden, der tilføjer en let bitter note. Sammen med de syrlige frugter minder denne bitterhed lidt om den man kender fra revet citron-skal. Man mærker ikke de 40% Vol alkohol i duften.

Glengoyne 10 Year Old - Miniature

Glengoyne 10 Year Old – Miniature

Palette:

Både sødme og syrligheden rammer smagsløgene, når man første gang smager på denne whisky fra Glengoyne Distillery. Der smages malt- og honningsødme. Samtidig giver grønne æbler og citrusfrugter en del syrlighed. Der mærkes også straks stærk peber og kanel på tungen, der dog hurtigt aftager igen. Efterhånden som man får taget et par nip til drammen kommer lidt tørrede frugter frem. Der smages nu rosiner og lidt abrikoser. Lidt egetræ kommer også en anelse frem, og giver lidt bitterhed. Alkoholen mærkes ikke i smagen.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne dram. De tørrede frugter dominerer først, og der smages stadig rosiner og abrikoser. De syrlige frugter, og stærk peber kommer momentvis en anelse frem. Bitterheden bliver gradvist tydeligere, og tørrer munden en anelse ud. Man efterlades med lidt vanilje og smag af karamel.

Hvad siger producenten:

“Smooth, fruity and incredibly moreish Fresh green apples, toffee and a hint of nuttiness. This is the taste of distilling slower than anyone else in Scotland, of barley we dry by air – never peat – and of hand-selected sherry casks crafted from European “

Konklusion:

Dette er en fin whisky. Særligt imponerer det, hvordan den først har ex-bourbon fad karakter, der efterfølgende skifter over til mere typisk ex-sherry fad karakter. Der findes gode karakterer i begge typer fad, og det viser denne dram til en hvis grad. Er man rutineret whisky-drikker er den måske en anelse tam, men kan nydes som en hverdags-dram. For nybegyndere har den til gengæld en del at tilbyde, og den bør komme igennem ens whiskysamling på et tidspunkt. Man kan købe en flaske for cirka 350,- kroner. I det prisleje er den fuldt ud konkurrencedygtig. Konklusionen på denne anmeldelse af Glengoyne 10 Year Old er, at det er en fin entry-level dram og hverdags whisky.

3/5 (1)