Baileys Original Irish Cream – whiskey og fløde

Baileys Original Irish Cream – fin til kaffen

Baileys Original Irish Cream er et produkt, der har sin oprindelse i Dublin i Irland. I 1974 begyndte udviklingen af denne whiskeylikør, hvor man forsøger at lave et produkt som indeholder både cremet fløde og irsk whiskey. Det er ikke nærmere angivet hvilke irske whiskeyer, der er tale om. Der står blot “vi får vores whiskey fra en række kvalitetdestillerier, blandt andet det berømte Bushmills Distillery”.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #27

Anmeldelse af Baileys Original Irish Cream

Næse:

Man dufter straks karamel i næsen. Den forekommer umiddelbart lidt sød, men ikke på en voldsom måde. Det går bare godt i spænd med karamelnoterne. Man fornemmer også en snert af noget, der minder lidt om kaffe. I baggrunden kan man faktisk godt ane en tilstedeværelse af noget, som minder om det man oplever i whiskey fra Irland, men det er ikke dominerende på nogen måde.

Baileys Original Irish Cream

Baileys Original Irish Cream

Palette:

Smagen af også præget af karamel og sødme. Man fornemmer straks at munden nærmes bliver belagt med et lag af blødhed, som man kender fra fløde. Fløden er dok ikke af finde i smagen som sådan, men mere en fornemmelse man har. Whiskeyen fornemmes også i smagen kun svagt i baggrunden, og er altså heller ikke her dominerende.

Afslutning:

Blødheden er også tydelig i afslutningen. Den efterfølges af tydelig karamel og sødme, som også har præget næsen og paletten. I eftersmagen fornemmer man også tilstedeværelsen af whiskey, i form af en smule et lille brænd af alkohol. Dette maskeres dog på bedste vis ag blødheden fra fløden.

Hvad siger producenten:

“Den perfekte balance mellem gammel irsk whiskey blandet med frisk irsk fløde, og et strejf af kakao og vanilje.”

Konklusion:

Denne drik er generelt en fornøjelse at drikke. Ikke at den på nogen måde kommer op at konkurrere med skotsk whisky eller irsk whiskey. Den bør nydes afkølet, og man kan så sagtens drikke flere af dem efter hinanden. Den har dog en tendens til at blive lidt vammelt efter man har drukket nogle stykker. Den smager utrolig godt sammen med kaffe, hvor bitterheden og varmen i kaffen, passer godt med sødmen, køligheden og tonerne af whiskey, man finder i et nyskænket glas Baileys Original Irish Cream lige fra køleskabet. Det giver en ganske god oplevelse. Prissætningen på omkring 100 til 120 kroner for en flaske virker fornuftig, men hvis man ville bruge lidt flere penge, kunne man faktisk også få sig en billig whisky. Konklusionen på denne anmeldelse af Baileys Original Irish Cream er at den faktisk er fin, og særligt til kaffen er det godt, men en whisky bliver det aldrig.