Dark Chocolate Creamy Caramel & Jim Beam – Anthon Berg

Dark Chocolate Creamy Caramel & Jim Beam – Bourbon og chokolade

Dark Chocolate Creamy Caramel & Jim Beam er en chokolade med fyld af karamel og Jim Beam Original bourbon. Denne fyldte chokolade er fremstillet af den danske producent Anthon Berg A/S. Der er 90 gram i denne plade chokolade, og den sælges til Travel Retail markedet. Min kone havde denne plade med hjem til mig, efter en studietur til Flensborg i Tyskland.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #444

Anmeldelse af Anthon Berg Dark Chocolate Creamy Caramel & Jim Beam

Næse:

En duft af klassisk mørk chokolade rammer næsen så snart pakken åbnes. Først når man tager en bid af chokoladen, og kommer ind til fyldet inden i, kommer en anden duft frem. Lys karamel og vanilje, som man sagtens kan genkende fra amerikanske bourbons, kommer nu frem i duften. Alkohol er ikke noget, der opfanges i næsen i denne fyldte chokoladebar. Til gengæld er bitterheden fra den mørke choklade ganske tydelig.

Dark Chocolate Creamy Caramel & Jim Beam

Dark Chocolate Creamy Caramel & Jim Beam

Palette:

Ganske som i duften, er mørk chokolade også det første som smages. Der følges hurtigt op med karamel og vanilje, som man kender det fra bourbon. En let smag af salt opfanges i baggrunden. Med lidt god vilje fornemmes en note, der godt kan lede tankerne hen i retning af noget, der minder om alkohol i mere klassisk flaske form. Karamel og vanilje er hurtigt væk igen, og der smages atter mørk og let bitter chokolade, der næsten minder om det man kender fra sort kaffe.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne fyldte chokolade. Bitterheden fra den kraftige mørke chokolade dominerer. Momentvis opfanges stadig lidt vanilje og karamel. Tilstedeværelsen af salt er en del tydeligere i eftersmagen, end den var i smagen. Man efterlades med en smag af bitter mørk chokolade, og et minde om noget, der sagtens kan lede tankerne i retning af bourbon. En tørhed på tungen kommer gradvist mere frem. Der mangler dog varme i brystkassen og munden, som alkoholen giver, hvis man i stedet for, havde drukket sig en dram.

Hvad siger producenten:

“Modern and innovative concept with a winning mix of Anthon Berg chocolate, liquor and creamy caramel filling.”

Konklusion:

Det er en fornuftig chokolade, uden den dog imponerer. Kan man lide mørk fyldt chokolade, og man trænger til en variation til det klassiske mint- eller karamelfyld, så kan man sagtens prøve denne udgave. En plade med 90 gram koster cirka 12-13 kroner. For de penge får man faktisk en fjern smag af noget, der sagtens kan minde om noter, der også findes i bourbon. Ud fra den betragtning, er der større succes med dette stykke slik, end med Single Malt Whisky Marzipan Bar fra samme producent. Konklusionen på denne anmeldelse af Anthon Berg Dark Chocolate Creamy Caramel & Jim Beam er, at den sagtens kan spises, men jeg foretrækker stadig min bourbon i drikkelig form, selvom den er fra nederste hylde.