The Famous Grouse – Blended Scotch Whisky

The Famous Grouse – letdrikkelig blended whisky

The Famous Grouse er en skotsk blended whisky på 40% Vol. Blenderen af denne whisky er firmaet The Famous Grouse. Whiskyen er sammensat af flere single malt whiskyer og grain whiskyer fra skotske destillerier. Whiskyen indeholder sandsynligvis både whisky fra Highland Park, Macallan og Glenturret, der indtil for nyligt alle var ejet af Edrington Group. Glenturret er for nyligt solgt til Lalique Group SA. Det har ikke været muligt at finde noget om fadene, som er brugt under lagringen.Whiskyen er uden aldersangivelse og er kølefiltreret. Det er værd at bemærke, at det er den bedst sælgende blended whisky i Skotland.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #302

Anmeldelse af The Famous Grouse

Næse:

Den virker umiddelbart meget let i næsen, og der er ikke nogle dominerende aromaer som presser sig på i glasset. Efter lidt tid fremkommer en let syrlighed, som man kender fra friske umodne æbler og fra citrusfrugter. Hvis man koncentrerer sig kan man svagt ane lidt egetræ og karamel i næsen. Man mærker ikke de 40% vol alkohol.

The Famous Grouse - Sample

The Famous Grouse – Sample

Palette:

Også paletten er meget neutral i sit udtryk, men har dog en smule mere bid end næsen. Man mærker en malt-sødme, der dog hurtigt fortrænges af lidt stærke krydderier, der give drammen lidt mere styrke. Paletten er også præget af syrligheden fra citrus og umoden frugt.  Der ligger et let bittert udtryk over hele smagsoplevelsen. Heller ikke i smagen viser alkoholen sig frem.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne whisky. Eftersmagen er også præget af bitterheden, som også var at finde i smagen. Efter lidt tid fornemmer man svagt en smule egetræ og karamel i munden. For første gang bidrager alkoholen med en smule varme i munden, men det bliver aldrig dominerende.

Hvad siger Producenten:

“Blending premium whisky isn’t just something we do, it has been the foundation of our craft since 1800. We bring together the finest ingredients to create a natural spirit before the passing of time imparts the wonderful flavour from our handcrafted casks. Add to this the fusion of skilled craftsmen and a tenacious obsession with quality and you arrive at our Famous, rich, sweet, well-rounded whisky.”

Konklusion:

Dette er den bedst sælgende blended whisky i Skotland. Jeg tvivler på, at det er smagen som gør udslaget. Jeg gætter på, at det nærmere er prisen på lige over 100,- kroner som gør udslaget. I hvert fald når man tænker på at skotter generelt betragtes som et mere end sparsommeligt folkefærd. Min søn fik en flaske i 18 års fødselsdagsgave af nogle venner, og han var så flink at give mig denne sample. Derfor har jeg ikke givet noget for den, hvilket jeg er glad for. Jeg er sikker på whiskyen egner sig fint i selskab med 18-årige knægte, som blot bruger den til at mixe i drinks. Som en nydelse en aften foran skærmen, da er den simpelthen for ringe. Konklusionen på denne anmeldelse af The Famous Grouse er, at den ikke egner sig specielt godt til at drikke som den er.

1/5 (1)