Om whiskyblog.dk

Om whiskyblog.dk – hvem, hvad og hvorfor?

Whiskyblog.dk er, i sagens natur, en blog om whisky. Men hvem er personen bag bloggen, hvad skrives der om, og hvorfor skrives der om det?

Hvem er personen bag whiskyblog.dk?

Jeg har i mange år interesseret mig for øl i alle afskygninger. Jeg har været passioneret håndbrygger i mere end 10 år. Ligeledes har jeg været passioneret øldrikker i mere end 30 år. Det betyder at der naturligvis er opbygget en forståelse for øl og ølbrygning. Denne interesse har efterhånden udviklet sig til også at omfatte whisky. Jeg er oprindeligt fra Østjylland, men flyttede til Aalborg i 1992 for at starte på universitet. Nu er jeg bosiddende nord for Limfjorden med min kone, 2 børn og en hund. Det er ikke kun øl og whisky der har interesse. Jagt, metal-koncerter og hjemmesideproduktion på hobbyplan optager også en del af min fritid.

whiskyblog.dk

whiskyblog.dk

Hvad findes på whiskyblog.dk?

Anmeldelser på whiskyblog.dk

På whiskyblog.dk findes alt med relevans for whisky. Det primære fokus på bloggen er, at finde så mange informationer som muligt om en given whisky, samt efterfølgende at anmelde den. Der laves anmeldelser af whisky fra hele verden, hvor særligt dansk whisky og skotsk whisky har min interesse. Jeg køber selv min whisky, eller bytter mig til whisky samples. Jeg forsøger at finde informationer om destilleriet, samt informationer om lagringstid, fadtyper, priser og andet med relevans for de whiskyer jeg anmelder. Det kan være lidt af et detektivarbejde, men det er en del af processen. Til stor frustration sker det desværre, at det ikke er muligt at finde den nødvendige baggrundsviden, og så må jeg bare anmelde whiskyen som den er. Derfor er informationerne naturligvis også med forbehold for, at det jeg har fundet ud af, ikke er korrekt.

Sponsoreret whisky?

Jeg køber min whisky selv. Det er dog sket, at jeg har fået sponsoreret whisky. Disse anmeldelser vil fremgå med et “tag” sponsoreret, og vil være markeret med (reklame) i overskriften. Det har dog ingen indflydelse på anmeldelsen, da den stadig vil indeholde mine observationer for duft, smag og eftersmag. Ligeledes vil jeg stadig konkludere på om whiskyen faldt i min smag eller ej. Dette gøres uanset om jeg selv har betalt for drammen, eller om jeg har fået den af en privatperson eller et firma. Alle anmeldelser og informationer på bloggen er ene og alene mine, og skal derfor betragtes som mine personlige holdninger og skriverier.

Hele flasker eller whisky samples?

Min oprindelige plan var kun at anmelde hele flasker, da en flaske ændrer sig fra den åbnes, og til den slutteligt er tømt. Ligeledes ændrer man sig også som whiskydrikker igennem en hel flaskes liv. Det stod dog hurtigt klart for mig, at jeg aldrig ville nå igennem en brøkdel af alverdens whiskyer, uden også at interessere mig for whisky samples. De giver et øjebliksbillede af en whisky, og jeg mener også de fortjener en anmeldelse, for hvad det nu er værd.

Alt det andet

Der findes andet end whisky, som også har relevans på bloggen. Som passioneret øldrikker er det derfor ganske naturligt også et se på øl med whisky. Derfor findes en række anmeldelser af øl, der kan være tilsat whisky, der har lagret på whiskyfad eller brygget med gær og malt fra whisky. Ligeledes er der også anmeldt enkelte fødevarer med whisky. Der er endvidere lidt opskrifter på mad eller drinks med whisky.

Hvorfor eksisterer whiskyblog.dk?

Den nye hobby

Som mangeårig håndbrygger og øl-nørd, så mente jeg efterhånden, at målet var ved at være nået. Jeg har igennem denne fantastiske hobby opbygget en god forståelse for det, at lave en god øl. Det er en hobby som jeg stadig ikke helt har sluppet. Jeg brygger stadig selv en sjælden gang imellem, og anmelder øl når lysten lige kommer over mig. Jeg trængte dog til en ny hobby. Det naturlige skridt var derfor, at gå i gang med at lære noget om whisky – øllets storebror. Jeg er nysgerrig af natur og har brug for at udfordre mig selv. Det gælder både hvad angår viden, men også hvad angår smag. Jeg forsøger at udvikle mine smagsløg og min evne til at dufte whisky. Der skal også prøves nye dramme, som jeg ved, måske ikke falder i min smag. Hvem ved, måske bliver de en dag min favorit whisky, og det ville jeg aldrig vide, hvis jeg ikke havde smagt dem.

whisky rejsen

Der var mange spørgsmål som trængte sig på med denne nye hobby. Hvorfor smager en whisky som den gør? Hvad betyder typen af fad? Hvad betyder alder? Er der karakterer som kendetegner et særligt område? Jeg havde brug for et system, til at håndtere mine observationer vedrørende smagsnoter, fadtyper, whisky regioner, destillerier, om whiskyen er kølefiltreret, etc. Jeg tænkte, at en database med informationerne kunne være en løsning. Jeg kom frem til at en blog sådan set kunne sætte kategorier op, samtidig med at mine smagsnoter blev gemt. På den måde kunne jeg øge min viden og kendskab til whisky. Bloggen er derfor at betragte som min notesbog med notater om min whisky rejse. Whiskyblog.dk er til fri afbenyttelse af alle, men den er primært lavet for og til mig selv.