Singleton of Glen Ord 18 Year Old – 2019 Special Releases

Singleton of Glen Ord 18 Year Old – Rare by Nature (reklame)

Singleton of Glen Ord 18 Year Old er en skotsk whisky på 55% Vol. Flasken er del i Diageo’s serie “Rare by Nature”, som er 2019 udgaven af deres “Special Releases Collection“. Den er fremstillet af Glen Ord Distillery, der ligger i Highland området. Whiskyen har modnet i 18 år på gen-forkullede amerikanske ex-hogshead fad. Råpritten er brændt i 2000, og flasken er sendt på markedet ved cask strength. Jeg var heldig at få sponsoret denne sample til anmeldelse her på bloggen.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #124

Anmeldelse af Singleton of Glen Ord 18 Year Old

Næse:

Man mødes straks af en duft som moden frugt. Dette overtages hurtigt af en honningsødme, som fylder en del i aromaen. Efter et par minutter i glasset fremkommer egetræet fra de 18 års lagring. Drammen har godt af noget luft, og den fortjener et godt stykke tid i glasset, så den kan åbne mere op. Har man tålmodighed, så vil man efter 10-15 minutter opdage en duft af blomster, appelsin og friske bær. Ligeledes kommer karamel og vanilje også tydeligt frem, og der fornemmes svagt en smule bitterhed. Man mærker ikke de 55% vol alkohol i næsen med denne skotske whisky.

Singleton of Glen Ord 18 Year Old 2019 Special Releases - Sample

Singleton of Glen Ord 18 Year Old 2019 Special Releases – Sample

Palette:

Alkoholen er mere markant i paletten. Vand kan med fordel tilsættes, så spritten reduceres til et lidt lavere niveau. Smagen af moden appelsin og friske bær, som også var at finde i duften, er meget tydelige, når man smager på drammen. Ligeledes mødes man også hurtigt af en let prikken på tungen fra stærke krydderier. Efter et par nip til glasset kommer honningsødmen frem. Karamel og vanilje bliver også tydeligere, når man har justeret smagsløgene. Man fornemmer svagt en lidt speciel bi-smag af noget, som minder lidt om smeltet plastik, med en snert af bitterhed.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne Highland whisky. Afslutningen er først præget af en søde appelsiner og modne bær. Sammen med karamel og vanilje giver det en cremet og blød fornemmelse i munden. De stærke krydderier på tungen mærkes kun svagt, og forsvinder hurtigt. Man efterlades med en nedtonet smag af egetræ, samt en følelse af bitterhed på tungen. Slutteligt tørrer munden ud, og man sidder tilbage med lidt varme fra alkoholen. Spøjst nok dukker smagen af smeltet plastik op igen, nogle minutter efter sidste mundfuld.

Hvad siger producenten:

A previously unreleased expression of lively rich fruit & spiced oak matured in freshly charred American oak hogshead”

Konklusion:

Dette er en nogenlunde whisky, som ikke imponerer specielt. Nuvel, den har da visse interessante momenter at byde. Særligt finder jeg den positive udvikling i glasset interessant, hvor den virkelig ændrer karakter, når den får lov til at åbne sig op. Brandet “Singleton” er måske lidt ilde set i whisky-kredse. Dette er et ganske fint forsøg på at bryde lidt med det supermarked image, som whisky-mærket har. En pris på omkring 1100,- kroner for en flaske, ligger også et pænt niveau over, hvad et almindeligt supermarked har på lager. Til den pris havde jeg desværre nok stadig gået udenom den på hylden, og valgt en anden flaske. Jeg fik denne sample sponsoreret, hvilket betyder jeg har fået den smagt, hvad jeg ellers ikke ville. Konklusionen på denne anmeldelse af Singleton of Glen Ord 18 Year Old er, at det er et hæderligt forsøg på, at bryde med negative fordomme, ved at lave en whisky til en luksuriøs serie som “Rare by Nature”.

3.5/5 (2)