Bulleit Bourbon 10 Year Old – Frontier Whiskey

Bulleit Bourbon 10 Year Old – en bourbon med alder

Bulleit Bourbon 10 Year Old er en amerikansk bourbon whiskey på 45,6% Vol. Bourbonen er fremstillet af Bulleit Distilling Co., der ligger i Louisville, Kentucky. Denne dram består af 68% majs, 28% rug og 4% maltet byg. Bourbon skal minimum lagre 2 år, men denne Kentucky Straight Bourbon Whiskey har lagret i 10 år på nye egetræsfad. dA prodiuktionen først startede op i 2017, er denne bourbon altså destilleret et andet sted, og den er derfor en slags “uafhængig aftapning”. Denne sample fik jeg på whiskymessen 2019.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #113

Anmeldelse af Bulleit Bourbon 10 Year Old

Næse:

Man rammes først af kraftig sødme, som man også kender det fra de billigere bourbons. Det erstattes dog hurtigt af et mere komplekst indtryk. Der kommer masser af krydderi som peber og kanel. Efter lidt tid i glasset kommer der fine toner af vanilje og karamel. Når man har smagt et par gange, så dufter man de lidt lettere aromaer som græs og en smule citrus.

Bulleit Bourbon 10 Year Old - Sample

Bulleit Bourbon 10 Year Old – Sample

Palette:

Det er et kraftigt første indtryk man får, når man smager på drammen første gang. Der er et godt brænd fra de 45,6% vol. alkohol, og de stærke krydderier, som også var i duften, giver sig til kende. Man smager peber og kanel. Dette overtages gradvist af de sødere noter. Her smages mørk sukker og den klassiske bourbon majs-sødme. Der fremkommer vanilje og karamel, når man har smagt den et par gange. Stille og roligt bliver der en tydeligere smag af egetræ.

Afslutning:

Eftersmagen er præget af bitterhed og krydderier. Igen er det peber og kanel, som er tydelige. Man får hurtigt en tør fornemmelse på tungen. Smagen af vanilje og karamel ligger sig som et fint lag i munden. Man kan svagt fornemme lidt syrlighed som fra citrusfrugter, som også lige var at ane i næsen. Alkoholen giver en god varme og kraft til oplevelsen.

Hvad siger producenten:

Bulleit Bourbon 10 Year Old is Tom Bulleit’s selected reserve. Aged in charred American white oak, select Bulleit Bourbon barrels were set aside to age for 10 years. The result is a special expression of Bulleit that provides a rich, deep, incredibly smooth sipping experience.”

Konklusion:

Dette er en god bourbon whiskey. Hvis man kun har prøvet at drikke meter-vare bourbon som eksempelvis Jack Daniel’s Old No. 7, og det ikke lige faldt i god smag, så bør man gøre sig selv den tjeneste at prøve denne. Den giver altså en god oplevelse, og den har en del at byde på- Den bliver ikke kvalmende sød, selvom den dog stadig har den genkendelige majs-sødme. Der er en del rug i denne dram, og det er med til at give et godt krydret udtryk. Man kan købe en flaske for lige omkring 300,- kroner. Jeg vil nok ikke selv købe den, og er godt tilfreds med en sample. Skal man have en hardcore single malt entusiast på besøg, så vil det dog være sjovt at byde denne, da den måske kunne ændre hans fokus lidt. Konklusionen på denne anmeldelse af Bulleit Bourbon 10 Year Old er, at det er en fin bourbon whiskey, som godt kan falde i smag hos en single malt drikker.

2/5 (1)