Barton 1792 Small Batch – Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Barton 1792 Small Batch – Standard amerikansk bourbon

Barton 1792 Small Batch er en amerikansk Kentucky Straight Bourbon Whiskey på 46,85% Vol, eller hvad der svarer til 93.7 proof. Denne bourbon er produceret på Barton 1792 Distillery, der ligger i Bardstown, som er et af de amerikanske destillerier i Kentucky. Destilleriet er under ejerskab af det amerikanske Sazerac Company. Det har ikke været muligt at finde information om, hvor længe den bourbon har modnet. Tidligere havde flasken påtrykt “Small Batch Aged 8 years”, men det fremgår ikke længere. Oprindeligt blev denne bourbon solgt under navnet “Ridgewood Reserve 1792”, der igen ændrede navn til “1792 Ridgemont Reserve”, inden den endeligt fik det nuværende navn.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #187

Anmeldelse af Barton 1792 Small Batch

Næse:

Man dufter straks vanilje og karamel, når næsen stikkes hen til glasset for første gang. Der mærkes også en let syrlig note, som hurtig fortager sig, så vanilje og karamel er endnu tydeligere. Der fornemmes også lidt mørk sukker og honning, som er med til at forstærke det søde duftbillede. Efter lidt tid i glasset kommer egetræ fint frem,og man aner lidt kaffe i baggrunden. Alkoholen mærkes lidt i næsen, men den bliver aldrig dominerende i denne Kentucky Straight Bourbon Whiskey.

Barton 1792 Small Batch

Barton 1792 Small Batch

Palette:

Som i næsen er vanilje og karamel også dominerende i paletten. Samtidig smages brun sukker. Der mærkes hurtigt lidt stærke krydderier på tungen. Der smages kanel og peber, der giver en lidt prikkende fornemmelse. Smagen af egetræ kommer langsomt frem fra baggrunden, men bliver aldrig tydelig. Den ligger blot som en følelse af egetræ i munden. Efter et par nip af glasset kommer en smule syrlighed frem, der minder lidt om citrusfrugt og fyrretræsnåle. Man mærker ikke de 46,85% vol alkohol i smagen.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne amerikanske whiskey. Sødmen dominerer også eftersmagen, ganske som den også gjorde i duft og smag. Igen er det den mørke sødme der tydelig. Vanilje og karamel ligger som et fint lag i hele munden. Fornemmelsen af egetræ bliver en smule tydeligere i afslutningen. Det giver en smule tørhed på tungen. Samtidig er der stadig tydelige stærke krydderier på tungen, og der mærkes en lidt bitter note. Der mærkes lidt varme fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

1792 Small Batch Bourbon is sophisticated and complex. A distinctly different bourbon created with precise craftsmanship. Made from our signature “high rye” recipe and the marriage of select barrels carefully chosen by our Master Distiller. 1792 Bourbon has an expressive and elegant flavor profile. Unmistakable spice mingles with sweet caramel and vanilla to create a bourbon that is incomparably brash and bold, yet smooth and balanced. Elevating whiskey to exceptional new heights, 1792 Bourbon is celebrated by connoisseurs worldwide.”

Konklusion:

Dette er en ganske fornuftig bourbon. Kombinationen mellem tydelig karamel, vanilje og sødme, sammen med stærke krydderier og egetræ, giver en udmærket smagsoplevelse. Den adskiller sig dog ikke væsentligt fra andre bourbons jeg har smagt i prislejet. Man kan købe en flaske for cirka 350,- kroner. Er man glad for amerikansk bourbon, så er det et fornuftigt niveau. Hvis man er glad for skotsk whisky, så kan man altså også finde mange gode flasker i det prisleje. Konklusionen på denne anmeldelse af Barton 1792 Small Batch er, at den er ganske drikkelig, og lever op til forventningerne for en amerikansk dram i dette prisleje.

3.5/5 (2)