Bell’s Original – Blended Scotch Whisky

Bell’s Original – Fine Aged

Bell’s Original er en skotsk blended whisky på 40% Vol. Bell’s var oprindeligt et mærke, der var produceret af Arthur Bell & Sons Ltd. Det er nu overtaget af spiritusgiganten Diageo. Det har ikke været muligt at finde meget information om produktet. Der udmeldes ikke noget om hverken fadtyper, alder eller andet om denne blended scotch whisky. Der står blot at den er “Fine Aged”.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #360

Anmeldelse af Bell’s Original

Næse:

Næsen rammes først af en let sødme fra malten. Der følges op med noter af citrusfrugter og nyslået græs og hø. I baggrunden fornemmes lidt noter af honning- og frugtsødme. Efter at have smagt på whiskyen, kommer lidt vanilje og karamel frem i smagen. Man mærker ikke de 40% Vol. alkohol i duften.

Bell's Original - Miniature

Bell’s Original – Miniature

Palette:

Sødme fra malten rammer også munden som det første. Der følges hurtigt op med stærke krydderier som peber og kanel, der ligger sig på tungen, og giver en lidt prikkende fornemmelse. Gradvist kommer sødme fra honning og lidt modne røde æbler en anelse frem. Momentvis kommer en snert af egetræ og vanilje frem i smagen på denne blended whisky. Heller ikke i smagen gør alkoholen sig bemærket.

Afslutning:

Der er kort afslutning på denne whisky. Sødmen ligger sig som et let lag på tungen. Samtidig opleves stærk peber og kanel stadig momentvis. En let smag af citrusfrugt kommer frem, og giver en let syrlig fornemmelse i munden. Lidt bitterhed fra egetræ kommer frem, inden man sidder tilbage med restsødme fra malten.

Hvad siger producenten:

“Arthur Bell believed that careful blending could produce whiskies greater than the sum of their parts. Over 150 years later our master blenders still follow his exacting standards. Only the richest , oak-aged whiskies are for Bell’s Original to give it a rewarding, characterful flavour.”

Konklusion:

Dette er ikke nogen stor whisky oplevelse. Den egner sig sikkert fint i drinks, men den kan også sagtens drikkes rent, da den som sådan ikke generer nogen. Man kan købe en flaske for cirka 150,- kroner. Personligt ville jeg nok vælge, at spare lidt flere penge sammen, og i stedet bruge dem på en single malt whisky. Nuvel, som en dram man sidder og drikker en hel aften sammen med vennerne, uden man behøver tage stilling til det man har i glasset, så er den sikkert ganske fin. Konklusionen på denne anmeldelse af Bell’s Original Blended Scotch Whisky er, at den ikke tilbyder meget mere, end en kæp i øret, hvilket også lejlighedsvist kan være fint nok.

1/5 (1)