Nikka Coffey Malt – Japansk whisky

Nikka Coffey Malt – kolonne destilleret whisky

Nikka Coffey Malt er en japansk whisky på 45% Vol. Whiskyen er fremstillet af Nikka Whisky Distilling Company Limited, beliggende i Japan. Denne whisky er destilleret efter kolonne metoden, eller coffey still om man vil, som ellers normalt kun bruges til grain whisky. Teknisk set er det en single malt, men da den er destilleret efter denne metode, må den ikke bære betegnelsen “single malt whisky“. Det er nærmest umuligt af finde informationer om typer af fad der er brugt. Whiskyen kommer uden aldersangivelse, og er desuden kølefiltreret. Den har vundet flere internationale priser.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #46

Anmeldelse af Nikka Coffey Malt

Næse:

Maltsødme er det første som man dufter, når man sætter næsen til glasset. Efterfølgende fremkommer fine noter af moden frugt, næsten som man kender det fra syltet frugt. Bagved ligger en snert af vanilje og en smule egetræ. Efter lidt tid i glasset fremkommer en smule syrlighed, som man kender fra citrusfrugt. Når man har smagt whiskyen, og dufter igen, så bliver aromaen næsten mandel-agtig. Man fornemmer kun svagt de 45% vol i næsen.

Nikka Coffey Malt - Sample

Nikka Coffey Malt – Sample

Palette:

Smagen er også sød ved første mundfuld. Herefter fremkommer en god syrlighed, som man kender fra søde appelsiner. Igen får man en fornemmelse af søde syltede frugter. I baggrunden opfanger man lidt vanilje, og en smule lidt stærke krydderi bagerst på tungen. Der fremkommer, efter et par nip til drammen, en smule egetræ i smagen. Der er et generelt blødt indtryk i munden, hvor man ikke mærker alkoholen.

Afslutning:

Eftersmagen har en medium længde. Også i afslutningen er det sødmen som er dominerende. De søde appelsiner som var til stede i næsen og paletten er også at finde i eftersmagen. Efter lidt tid fremkommer lidt noter af stærkt krydderi på tungespidsen, og en smule bitterhed bagerst i munden. Oplevelsen klinger ud med et strejf af karamel og vanilje.

Hvad siger producenten:

“Coffey Malt is made from 100% malted barley. However it is not categorized as “malt whisky” but as “grain whisky” since it is not distilled in a pot still. This unique production method results in extraordinary flavors and texture.”

Konklusion:

Denne whisky er blød og sød, og virkelig indbydende. Er man ny, og ikke rutineret i at drikke whisky, så kan man sagtens starte her. Man bliver i hvert fald ikke skræmt væk, af kompleksitet og voldsomme smagsnuancer. Den høje alkoholprocent som opnås ved kolonne destillering giver en meget ren spiritus-oplevelse, hvor det næsten kun er påvirkning fra fadet, som giver smagen. Det er tydeligt i denne dram, og det er som sådan gjort godt. Man kan købe en flaske for lige under 500,- kroner. Det syntes jeg personligt ikke den er værd, for jeg foretrækker en dram med noget mere “knald på”, som man kender fra meget skotsk whisky. Det skal dog siges at det er en fin repræsentant for både japansk whisky og kolonne destillering Jeg har fået denne sample fra SOWLEG, der også har anmeldt drammen, så jeg har ikke selv haft tegnebogen fremme. Konklusionen på denne anmeldelse af Nikka Coffey Malt er, at det er en nogenlunde, men lidt kedelig whisky, som ikke stiller de store krav til drikkeren.

2/5 (1)