Johnnie Walker Red Label – en sjus til isterninger

Johnnie Walker Red Label – whisky on the rocks

Johnnie Walker Red Label er en skotsk blended whisky på 40% Vol. Producenten var oprindeligt bosiddende i det sydvestlige Skotland i byen Kilmarnock, men noget af produktionen er nu flyttet til Glasgow. Whiskyen er blended af omkring 35 forskellige grain og malt whiskyer. Det fremgår ikke hvilke der er tale om. Whiskyen er endvidere uden aldersangivelse. Denne blended scotch whisky er nok mest kendt fra amerikanske film af ældre dato, hvor den serveres “on the rocks”, og nærmest har ikonisk status.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #20

Anmeldelse af Johnnie Walker Red Label

Næse:

Næsen forekommer ved første snif ret sprittet. Dette er egentlig overraskende nok for en whisky, der trods alt kun er på 40 % Vol. Der er ikke de helt store og komplekse dufte i denne dram. Hvis man leder godt efter, så fornemmer man lidt frugtige noter, der kan minde lidt om umodne æbler, der giver en lidt syrlig næse.

Johnnie Walker Red Label

Johnnie Walker Red Label

Palette:

Også i smagen er der tydelig tilstedeværelse af alkohol på trods af den relativt lave alkoholprocent. Man aner toner af peber og frugt, hvis man smager godt efter. Der er måske en lille snært af noget som minder om røg. Der er lidt sødme i drammen også, men uden det bliver for meget.

Afslutning:

Der er ingen afslutning på denne whisky. Man sidder kun med et mindre “alkohol-burn” på tungen, og det er egentlig det eneste, der minder en om, at man lige har drukket en whisky-sjus.

Hvad siger Producenten:

“Johnnie Walker Red Label is our Pioneer Blend, the one that introduced our whisky to the world. Highly versatile and with universal appeal, it has a bold, distinctive flavor that shines through even when mixed.”

Konklusion:

På trods af den ikoniske status denne whisky har, så er den altså ikke på nogen måde imponerende. Den har ganske enkelt ikke rigtigt noget at byde på, ud over noget sprit.  Spritten fremtræder tydeligt. Formentlig på grund af, at whiskyen ikke har så meget andet at byde på end netop alkohol. Whiskyen kan redes lidt ved at man serverer den på isterninger. Det tager toppen af fornemmelsen af alkohol, og nedtoner også smagen. Ikke fordi smagen er specielt fremtrædende i forvejen. Whiskyen kan også bruges som mixer i drinks eller irsk kaffe. Flasken kan købes til cirka 100,- kr. hvilket må siges at være et passende niveau for en whisky af denne kaliber, og den er måske endda lidt bedre end andre whiskyer på dette prisniveau. Konklusionen på denne anmeldelse af Johnnie Walker Red Label er, at den egner sig bedst på is eller som mixer.

1.33/5 (3)