Arran PX Finish – Danish Whisky Retailers Limited Edition

Arran PX Finish – kun til Danmark

Arran PX Finish er en skotsk whisky på 46% Vol. Whiskyen er produceret af Lochranza Distillery på Isle of Arran i Skotland. Whiskyen er lagret på ex-bourbon fad og ex-Pedro Ximenez (PX). Den har lagret i 10 år, og er desuden ikke kølefiltreret. Denne udgave er en såkaldt special edition, der kun er udgivet på det danske marked, og er en del af destilleriets small batch serie. Jeg købte denne sample på whiskymessen 2019.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #68

Anmeldelse af Arran PX Finish

Næse:

Man dufter god frugtsødme som det første når man stikker næsen i glasset. Det er er lidt syrlig frugtsødme, som leder tankerne hen i retning af lidt umoden æble, og måske endda citrusfrugter. Der er også lidt mørke duftnoter. Man fornemmer lidt mørke frugter som rosiner og svesker. Efter noget tid i glasset bliver fadet tydeligere, og fine egetræsnuancer kommer frem. Man ligger ikke mærke til de 46% vol. alkohol.

Arran PX Finish - Sample

Arran PX Finish – Sample

Palette:

Det første man smager er de mørke noter, som også var at finde i næsen. Her er det igen rosiner og svesker som er tydelige. Dette følges dog hurtigt op af de syrlige toner fra umoden frugt. Citrusfrugterne er mere tydelige i paletten end de var i aromaen. Der er en del vanilje og karamel, når man har smagt på drammen et par gange. Man kommer til at tænke på en blanding mellem mørk chokolade og mælkechokolade. Alkoholen har noget mere bid i paletten.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på drammen. Igen er det rosiner, der er dominerende. Karamellen og vaniljen kommer en del tydeligere frem i eftersmagen. Til gengæld er syrligheden ikke så markant, den kommer kun en smule frem til sidst. Der er en god varme fra de 46% vol. alkohol. Slutteligt tørrer tungen lidt ud, og man sidder tilbage med en fornemmelse af mælkechokolade i munden

Hvad siger producenten:

“Double distilled from unpeated malt, the Arran Single Malt is matured in both ex-Sherry
and ex-Bourbon casks for perfect balance. The result is a fuller bodied dram with a delightful sweet fruity character that shows maturity far beyond its years.”

Konklusion:

Dette er en god whisky. Den har rigtig meget at tilbyde nyderen. Jeg syntes især det er interessant med sammenspillet mellem de syrlige nuancer af frisk frugt, og de mørke noter af rosiner og chokolade. Det komplementerer hinanden godt, og giver nyderen en god oplevelse. Man kan købe en flaske for omkring 500,- kroner. Det er en fornuftig pris for flasken, da man virkelig kan få meget fornøjelse ud af denne dram. Konklusionen på denne anmeldelse af Arran PX Finish er, at vi er oppe i den gode afdeling, og den har virkelig noget at byde på.

4/5 (1)