Dalwhinnie Distillers Edition – Oloroso cask finish

Dalwhinnie Distillers Edition – Destilleret 2003 flasket 2018 D.SZ.312

Dalwhinnie Distillers Edition er en whisky på 43% Vol. Whiskyen er produceret på det skotske destilleri Dalwhinnie Distillery. Whiskyen er først lagret i ex-boubon fad. Herefter har den fået en afslutning ex-oloroso sherry fad. Kassen kommer påtrykt “Special Release Limited Edition”. Spritten er brændt i 2003, og er senere aftappet i 2018, hvilket gør whiskyen 15 år gammel. Den er tilsat karamelfarve, og desuden  brugt kølefiltrering. Flasken kommer med koden D.SZ.312 påtrykt.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #249

Anmeldelse af Dalwhinnie Distillers Edition

Næse:

Næsen mødes af kraftig duft af diverse sødmefulde frugter. Der duftes æbler og pærer, men også tropiske frugter som bananer, ferskner og meloner er tydelige. Langsomt kommer lidt mørkere noter frem i glasset, og der duftes nu lidt tørrede rosiner og abrikoser, imens lidt solmodne røde bær kigger frem fra baggrunden. Når man også har smagt på whiskyen findes lidt vanilje og mørk chokolade i aromaen. Man mærker ikke de 43% Vol. alkohol.

Dalwhinnie Distillers Edition

Dalwhinnie Distillers Edition

Palette:

Igen mødes man af en sammenblanding af både søde friske, og søde tørrede frugter. Ganske som i duften smages æbler, pærer, ferskner og bananer, imens de lidt mørkere noter af rosiner og abrikoser er lidt i baggrunden. Jo flere gange man smager på drammen, jo mere træder de mørkere frugtnoter frem. Kombinationen kan godt give en lidt parfumeret smagsoplevelse, som leder tankerne i retning blomster potpourri. I baggrunden anes lidt vanilje, og der fremkommer en snert af cappuccino i whiskyen. Heller ikke i smagen er alkoholen tydelig.

Afslutning:

Der er en kort eftersmag på drammen. De mørke noter fra rosiner og abrikoser er tydeligere i afslutningen. Ligeledes er cappuccino og vanilje. Den sødmefulde frugt-mix er væsentlig mere tilbage i eftersmagen, men er dog stadig fjernt tilstede. Der mærkes for første gang en smule peber på tungen, og der fremkommer en let bitter note i mundhulen. Man efterlades med et minde om vanilje og lidt egetræ i munden.

Hvad siger producenten:

From the highest distillery in Scotland, set in the windswept grampian mountains with their unlimited supply of fresh spring water, comes this delightfully gentle, delicately smoky malt.

Konklusion:

 Denne whisky er ganske fornuftig, uden at imponere. Det er en whisky hvor alle kan være med, uanset hvor langt man er i sin whisky-rejse. Den er virkelig let at drikke, men der gemmer sig stadig en anelse kompleksitet, som gør den nogenlunde interessant for den øvede nyder. Man kan købe en flaske for lige under 500,- kroner. Et prisleje med hård konkurrence og mange gode alternativer. Det må være op til den enkeltes præferencer for whisky, der afgør om dette er flasken, der ryger i indkøbsvognen til den pris. Personligt vil jeg nok selv kigge i en anden retning, men vil med glæde byde gæster et glas, da den virkelig er let at drikke. Der vil endda nok være overhængende fare for at den bliver drukket, for den glider faretruende let ned. Konklusionen på denne anmeldelse af Dalwhinnie Distillers Edition er, at det er en fornuftig all-round whisky, der næsten kan drikkes som var det saftevand.

3/5 (1)