Islay Mist – Blended Scotch Whisky

Islay Mist – The Original Peated Blend

Islay Mist er en skotsk blended whisky på 40% Vol. Denne blend er fremstillet af producenten MacDuff International. Som navnet antyder indeholder denne blended whisky Islay single malt whisky. Nærmere bestemt er det whisky fra Laphroaig Distillery, som det også fremgår af etiketten. For at opbløde det barske udtryk i Laphroaigs whiskyer, er tilføjet både single malt og grain whisky fra Speyside regionen. Flasken kommer uden aldersangivelse, men der findes både 8 års og 10 års udgaver på markedet.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #189

Anmeldelse af Islay Mist

Næse:

Man dufter røg som det første. Det er ikke røg, som man ellers kunne forvente det fra en whisky, der blandt andet indeholder en Islay whisky som Laphroaig. Det er en mere subtil røg, som kun lægger sig som slør over drammen. Der duftes også frugtsødme, hvor røde modne æbler er dominerende. Langsomt kommer lidt vanilje frem i aromaen. Man mærker ikke alkoholen i næsen.

Islay Mist

Islay Mist

Palette:

Også i paletten er røgen tydelig. Det er en smag som man kender det fra aske, hvor det er en lidt tør smag. De solmodne røde æbler kommer fint igennem røgen, og giver lidt sødme til drammen. Efter et par nip til whiskyen kommer noter af honning frem. I baggrunden fornemmes fjernt lidt egetræ. De 40% vol alkohol er heller ikke markante i smagen.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på drammen. Frugtsødmen fortager sig gradvist, og honningsødmen bliver lidt tydeligere. Ligeledes træder en let note af egetræ tydeligere frem. Der mærkes en smule bitterhed på tungen. Det hele pakkes ind i en smag af røget aske. Alkoholen gør heller ikke meget væsen af sig i eftersmagen.

Hvad siger Producenten:

“Islay Mist Blended Scotch was originally created on the Scottish island of Islay in in the 1920’s to celebrate the 21st birthday of Lord Margadale. It was thought that the local single malt Scotch, Laphroaig, might be too heavy for all the guests’ taste so this unique blend of Laphroaig with Speyside malts and grain whisky was born.”

Konklusion:

Denne whisky er let at drikke. Den stiller ikke de store krav. Er man nybegynder af røget whisky, så kan man godt starte her. Ikke at det er en stor oplevelse, men man får da en fin fornemmelse af, om det med røget whisky, er noget man skal grave dybere i. Når det er sagt, så er der naturligvis også mulighed for, at man bliver skræmt væk, for det er trods alt begrænset, hvad den har at byde på. Den er vel hvad man kan forvente af en blended whisky til 129,- kroner i REMA1000 på tilbud. Hverken mere eller mindre.Personligt vil jeg nok foretrække at spare lidt mere sammen, og købe en single malt whisky til omkring mellem 200,- og 250,- kroner, hvor man godt kan få nogle hæderlige røgede whiskyer. Konklusionen på denne anmeldelse af Islay Mist er, at den lever op til forventningerne for en blended whisky til 129,- kroner – hverken mere eller mindre.

3.8/5 (5)