Raasay While We Wait – 2018 Release

Raasay While We Wait – ikke fra destilleriet

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #212

Anmeldelse af Raasay While We Wait

Næse:

Næsen rammes først at en let vinøs og syrlig note. Dette forsvinder dog ret hurtigt, og der duftes nu søde frugter. Der duftes ny-modne pærer og honningmeloner. Langsomt kommer en duft fra solmodne bær også frem i aromaen. Der duftes jordbær tydeligt, og skovbær ligger lidt i baggrunden. Der fornemmes kun svagt et strejf af røg, der dog bliver tydeligere efter også at have smagt på whiskyen. Der anes lejlighedsvist en let syrlig note, som minder lidt om den man kender fra grapefrugter. Man mærker ikke alkoholen i næsen.

Raasay While We Wait

Raasay While We Wait

Palette:

Røgen er tydeligere i smagen end den var i duften. Det nærmer sig dog ikke røg, som man kender det fra Islay whisky. Det er mere som et fjernt minde om røg, som pakker hele smagsoplevelsen ind. Hurtigt følges op med stærke krydderier, som peber og chili, som giver et godt spark. Dette fortager sig hurtigt, og smagen af sød grapefrugt kommer tydeligt frem. Ligeledes smages solmodne jordbær og skovbær i baggrunden. Efter et pat nip til drammen kommer vanilje og karamel efterhånden tydeligere og tydeligere frem i smagsbilledet. Der er god styrke i de 46% vol. alkohol, men det er ikke nødvendigt at tilsætte vand.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på drammen. I begyndelsen smages stadig lidt moden grapefrugt. De søde bær tager efterhånden over. Der er herefter ingen syrlige noter, men kun sødme, tilbage i munden. Der smages stadig en anelse røg. Vanilje og karamel begynder at blive mere dominerende, inden oplevelsen aftager i let smag af egetræ. Man sidder tilbage med en let bitter fornemmelse på tungen, men der momentvis er lidt stærk peber på tungen. Der mærkes en let varme fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

“While waiting for our Raasay whisky, we have crafted a lightly peated single malt, aptly called Raasay While We Wait, that offers a taste of what’s to come from our distillery. This final edition of our While We Wait series has been matured in former Bourbon casks for five years, and finished in a mix of high quality first and second fill Tuscan red wine casks for 18 months, imparting a bounty of dark fruit flavours and character”

Konklusion:

Dette er en glimrende whisky. Der er fine noter i både duft, smag og eftersmag. Særligt fungerer kombinationen mellem let røg, moden grapefrugt og søde bær virkelig godt. Denne whisky er opkøbt fra et ukendt Highland destilleri, og udgivet under eget navn. Hvis dette er stilen, som Rassay Distillery ønsker at efterligne og fremstille, så bliver det spændende at følge med. Man kan købe en flaske for lige under 500,-. For de penge får man en uafhængig aftapning på 46% vol, der ikke er kølefiltreret. Yderligere er det en ganske hæderlig oplevelse. Konklusionen på denne anmeldelse af Raasay While We Wait er, at hvis dette er den kommende stil, så kan vi roligt vente i spænding på de første reelle aftapninger.

3.5/5 (2)