Glen Grant 16 Year Old – Single Malt Scotch Whisky

Glen Grant 16 Year Old – Lagret på Ex-bourbon fad

Glen Grant 16 Year Old er en single malt whisky på 43% Vol. Glen Grant Distillery et af Skotlands destillerier i Speyside området.  Whiskyen har udelukkende lagret på ex-bourbon fad. Den har modnet på disse fad i 16 år, som det også fremgår af etiketten. Whiskyen er desuden fremstillet med brug af kølefiltrering.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #306

Anmeldelse af Glen Grant 16 Year Old

Næse:

Næsen mødes af en duft af grønne æbler og druer. I baggrunden ligger en duft af lidt tropiske frugter som kiwi og honningmelon. Der kommer langsomt lidt duft af egetræ frem i glasset. Samtidig kommer vanilje og en snert af karamel også frem. Alkoholen mærkes svagt i næsen, men er ikke sprittet. Vand ændrer ikke duften på whiskyen.

Glen Grant 16 Year Old - Miniature

Glen Grant 16 Year Old – Miniature

Palette:

Frugterne er også tydelige i smagen. Kiwi frugter er det første som kommer frem, og der følges hurtigt op med søde honningmeloner. Langsomt kommer en fin smag af henkogte pærer frem, som har en lidt mørkere karakter. Der mærkes lidt stærk peber og frisk ingefær på tungen. Efter et par nip af whiskyen kommer lidt bitre noter frem fra egetræ. Sammen med lidt vanilje og karamel ledes tankerne i retning af det man kender fra kaffe med karamelsmag. Alkoholen er ikke specielt fremtrædende i smagen, og det er ikke nødvendigt at nedvande. Vælger man at tilsætte vand, skal man passe på ikke at drukne den, da den ikke kan tage meget.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne Speyside whisky. Afslutningen er præget af vanilje og karamel, der i starten klart dominerer. Langsomt kommer en anelse af frugtsødmen, der dominerede både duft og smag, en anelse frem. Der anes lidt henkogte sødmefulde pærer, og med lidt god vilje anes stadig lidt kiwi. Momentvis mærkes stadig lidt stærkt på tungen. Man efterlades med en let bitter fornemmelse af egetræ på tungen, mens munden tørrer lidt ud.

Hvad siger producenten:

The latest addition to the range, the 16 Year Old has an abundance of Glen Grant fresh orchard fruit with a complex and intense finish.”

Konklusion:

Her har vi fat i en middelmådig whisky. Kan man lide en let-drikkelig Speyside whisky, der ikke stiller alt for store krav, så er dette et godt bud. Personligt foretrækker jeg noget med lidt mere bid og karakter. Man kan købe en flaske for cirka 450,- kroner. For de penge får man trods alt en whisky, der har en alder på 16 år. Ud fra de kriterie er whiskyen konkurrencedygtig på prisen set i forhold til alder. Når det er sagt, så vil jeg stadig personligt nok ligge minde sparepenge et andet sted indenfor prislejet. Jeg er glad for at have smagt whiskyen, men er som sådan glad for, at det kun er en miniature flaske jeg har investeret i. Konklusionen på denne anmeldelse af Glen Grant 16 Year Old er, at det er en nogenlunde whisky, men jeg foretrækker noget med mere kant.

2/5 (1)