Opskrift på irsk kaffe, Irish Coffee
Irsk kaffe, eller Irish Coffee om man vil, er en god drik, der er nem at lave. Den kan benyttes som dessert eller blot til hygge foran fjernsynet.
Ingredienser
- Brun farin
- Kaffe
- Fløde
- Whiskey – se egnede typer nederst på siden
Tilberedning
Start med at sætte kaffemaskinen i gang. Der må gerne brygges en relativt stærk kaffe. Mens kaffen løber igennem kan man piske fløden til flødeskum. Stivheden på flødeskummen er alt efter smag, men personligt foretrækker jeg en ret stiv udgave, da flødeskummet så lægger sig ovenpå den irske kaffe.
Når kaffen og flødeskum er klar, så tages herefter dit glas, og der puttes brun farin i bunden. Jeg foretrækker to teskefuld, men dette kan varieres alt efter smag. Tilsæt herefter den whiskey du ønsker at benytte. Personligt syntes jeg 4 cl. passer fint, men her kan også justeres, alt efter den ønskede styrke, og hvilken whiskey man vælger. Nu røres brun farin og whiskey sammen. Tilsæt herfter dampende varm kaffe. Til sidst lægges en klat flødeskum på toppen af kaffen. Nu er den irske kaffe klar til servering. Irsk kaffe skal drikkes med sugerør, så man kan komme ned til de gode dråber i bunden af glasset. Man kan får særligt designede Irish Coffee glas, med indbygget sugerør i skeeen, og disse kan med fordel benyttes.
Whiskey velegnet til irsk kaffe
Jeg har med succes forsøgt at lave irsk kaffe med disse whiskyer.
White Saddle (Billig skotsk blended)