Campbeltown Loch 2023 – Blended Malt Scotch Whisky

Campbeltown Loch 2023 – Maltwhisky fra Campbeltown

Campbeltown Loch 2023 er en skotsk blended malt whisky på 46% Vol. Whiskyen kommer fra destillerierne i den skotske Campbeltown region. Den består af whisky fra Springbank Distillery, Glen Scotia Distillery og Glengyle Distillery, der er de tre eneste destillerier i distriktet. Whiskyen har modnet på en kombination af ex-bourbon og ex-sherry fad, inden den er mixet og aftappet på Springbank Distillery. Whiskyen er aftappet den 6. september 2023, men det vides ikke hvor længe den har modnet, da den kommer uden aldersangivelse. Whiskyen er fremstillet uden brug af kølefiltrering, og der er ikke tilsat farvestoffer. Denne flaske har kode 23/177.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #476

Anmeldelse af Campbeltown Loch 2023

Næse:

Tørrede frugter som svesker og rosiner duftes som det første. Der følges op med sødme fra malt, og bagved anes fjernt lidt sødme fra solmodne kirsebær. Der kommer efterhånden syrlighed mere frem, og der duftes søde mandariner med en snert af grapefrugt. Når drammen har stået i glasset i nogle minutter opfanges svagt lidt røg, mens maritime og mineralske noter af hav, salt og kalk trænger sig på. Når man også har smagt på drammen, findes lidt karamel og vanilje også i duften. Alkoholen er ikke tydelig i næsen.

Campbeltown Loch

Campbeltown Loch

Palette:

Sødme rammer smagsløgene først. Der er først sødme fra svesker og rosiner, ganske som det også var i duften. Gradvist tager sødme fra karamel og vanilje mere over. Der er tydelig tilstedeværelse af maritime og mineralske noter af salt og hav. I kombination med karamel giver det associationer til saltkaramel. Der opleves kortvarigt lidt prikken på tungen fra sort peber og kanel. Et fjernt strejf af røg fornemmes i baggrunden på denne Campbeltown whisky. De 46% Vol mærkes, men whiskyen fremtræder ikke decideret sprittet.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på whiskyen. Sødmen fra tørrede frugter, vanilje og karamel har lagt sig som et fint lag i munden. Bitterheden tiltager og er med til at forstærke fornemmelsen af salt og kalk. Der smages lidt mørk chokolade, mens lidt sort kaffe momentvis findes i baggrunden. Slutteligt tørrer munden helt ud, mens man efterlades med et minde om saltkaramel.

Hvad siger producenten:

“All five malts from the region’s three distilleries have been used to produce this Blended Malt. Matured in a combination of Ex-Bourbon and Ex-Sherry casks, vatted and bottled at Springbank Distillery, Campbeltown.”

Konklusion:

Dette er en glimrende whisky. Hvis man kan lide whisky fra Campbeltown distriktet, så bør man prøve denne blended malt whisky. Der er mange noter i både duft og smag man kan nikke genkendende til som fan af de tre destillerier i distriktet. Nuvel, det er måske ikke den mest komplekse oplevelse, men dog stadig et dejligt bekendtskab. Man kan købe en flaske med 70 cl. for omkring 400,- kroner. Med denne prissætning, er jeg ikke ked af, at min lokale pusher fik solgt mig en flaske til min whiskysamling. Konklusionen på denne anmeldelse af Campbeltown Loch 2023 er, at det er en god whisky, der fint viser hvad Campbeltown distriktet har at byde på.

4/5 (1)